Nu destinația contează ci drumul, zice un înțelept vestit, al cărui nume ne scapă. Ne-a plăcut ce zice, și în 2017 am călătorit în principal fără să ne propunem să ajungem sau să vedem ceva anume. Ceea ce vă dorim și vouă pentru că a fost tare bine.

Ca să nu uităm, trecem repede în revistă cum a fost 2017 și îi facem cu mâna de “la revedere”.


Ianuarie

Vânători-Neamț

Am revăzut (după prea mult timp) ținutul Neamțului. Cu zimbrii de rigoare, păduri prin care conduci zeci de kilometri și prin care dacă o iei la pas te intersectezi cu ciute și ajungi la mănăstirile din legende. Aici ne-am adus aminte de ce ne place fotografia și ce minunat e să ai puterea de a capta un moment deosebit printr-un simplu click, într-un tur marca Sorin Onișor.

 

Februarie

Bucegi, Brașov

N-a fost loc de plimbări. Am manifestat pentru că era nevoie să luăm atitudine, iar în paralel ne-am pregătit pentru Martie. N-am apucat să salutăm munții decât într-o drumeție scurtă, deși perioada asta din an le era dedicată în mod tradițional.


 

Martie

INSULELE CANARE (TENERIFE, GRAN CANARIA, LA PALMA)

Prima implementare a noului program “Vacanța mai mică de 2 săptămâni e amăgire” nu a lăsat de dorit. Era și greu să dăm greș.
Insulele Canare sunt un fel de parc de distracții pentru adulți în care am putut combina după chef plaja printre dune, pădurile seculare, bălăceala, conacele din perioada colonială, yacht-urile și drumețiile montane pe viscol.


Tot aici am avut pentru prima oară ocazia și să vedem și să documentăm cum ajunge un pește din mare până în farfuria unui restaurant. O curiozitatea mai veche de-a noastră de a înțelege ce e în spatele vitrinelor pe care le vede în mod normal un turist. Vom cauta să repetăm experiența pentru că sunt povești ce merită spuse.

  

Aprilie

Cazanele Dunării

Întorși acasă am primit cu bucurie semnele primăverii și ne-am pregătit sufletește pentru Paște. Ne-a prins la Cazanele Dunării tot alături de Sorin Onișor și hoinarii săi ca și în 2016. Așezările monahale discrete, peisajele de vis și viața rurală curată fac casă bună cu sărbătorile pascale și am putea face o tradiție anuală din asta (se aude, 2018?).


 

Mai

Dobrogea, România

Primăvara era deja în toi, înfloreau bujorii, păsările treceau în migrație iar soarele statea deja mai mult pe cer și facea treabă mai cu spor. Când se întâmplă toate astea avem locuri dragi care ne cheamă și nu le putem rezista. Dacă e să le unim pe toate într-un cuvânt le-am zice Dobrogea.

  

Iunie

Dobrogea, Bulgaria

Tot în Dobrogea ne-a găsit și venirea verii. De data asta ceva mai la sud alergând răsărituri și lanuri de lavandă sau maci, la întâmplare, cu harta în mâna și un mare zâmbet între urechi.

 

Iulie

Pelion și insula Skopelos, Grecia

A doua vacanță mai serioasă a anului ne-a găsit umblând hai-hui pe drumurile abrupte din Pelion, descoperind Grecia rurală care își vede de treabă fără să-i pese prea mult de turiști. Ne-a surprins și ne-a convins că mai avem multe de descoperit într-o țară pe care am vizitat-o deja de zece ori.

 

Iar în Skopelos am (re)trăit senzația de libertate pe care ți-o oferă un scuter sprințar și o insulă plina de locuri fotogenice.


 

 

August

Munţii Retezat, Valea Jiului și Litoralul Românesc

Hai-huii au călătorit separat în August ca să redescopere locuri din tinerețe în care n-au mai revenit de mult timp. Între vechile stațiuni de la mare și crestele Retezatului, munții au câștigat detașat. Păcât că sunt atât de departe de București.

 


 

Septembrie

Uzlina, Detla Dunării, România

Înapoi în Dobrogea. De data asta mai la nord, în Deltă, printre cețuri și stoluri mari de păsări pregătite pentru migrație.

 


 

Octombrie

Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, România

Ne-am luat la revedere de la vară în Sfântu Gheorghe, la Green Village Resort. Am dat apoi o fugă să întâmpinăm toamna la poalele Pietrei Craiului și apoi ne-am pus pe treabă. Începutul de 2018 ne va găsi în Asia de Sud-Est așa că am scos excelul de la naftalină și ne-am pus pe calculat.

 


 

Noiembrie

Disneyland Paris, Franța

N-am reușit să alergăm culorile toamnei prea departe de casă și ne-am mulțumit cu parcurile din București. Am scăpat totuși pentru câteva zile în Disneyland Paris pentru a vedea poveștile copilăriei pe viu și pentru a înțelege de ce Disneyland nu este doar pentru copii.

 

 

Decembrie

Insulele Bahamas

Moș Crăciun a venit mai devreme, cu o invitație în Bahamas. Ocazie excelentă pentru a înota cu porcii și rechinii în Exuma, pentru a pași pe celebra plajă cu nsip roz din Harbour Island și pentru a lega noi prietenii.

 

 

I-am mulțumit moșului printr-o vizită la târgul de Crăciun din Frankfurt unde l-am rugat să ne țină la fel de vioi și în 2018.
Să va aducă și vouă cel puțin la fel de multe răsărituri spectaculoase pe cât ne-a adus nouă în 2017, să va scoată în cale numai oameni simpatici și să va țină drumurile bune și cât de lungi vreți voi!

 

 

La mulți ani!

 

 

 

 

Comentarii

Citeste mai departe