Drum bun, 2017!

 

Nu destinația contează ci drumul, zice un înțelept vestit, al cărui nume ne scapă. Ne-a plăcut ce zice, și în 2017 am călătorit în principal fără să ne propunem să ajungem sau să vedem ceva anume. Ceea ce vă dorim și vouă pentru că a fost tare bine.

Ca să nu uităm, trecem repede în revistă cum a fost 2017 și îi facem cu mâna de “la revedere”.


Citeste mai mult →

Viata salbatica a Sri Lankai

IMG_3146

 

Povestea de azi este dedicata uneia dintre pasiunile noastre: sa vedem animalele in mediul lor natural.
Cand am facut planul calatoriei, am pus Sri Lanka in itierariu pentru ca, pe langa plaje si cultura, promite cel putin doua experiente cu care greu te mai intalnesti atat de usor in alta parte.
Sa pornim, deci!

Citeste mai mult →

Chennai, India – primele impresii

IMG_5224_2

 

“Si India? In India ajungeti?” este intrebarea care ne-a fost pusa cel mai des cand am povestit, acasa sau pe drum, de planul nostru de a face inconjurul lumii. Si e lesne de inteles de ce.
Povestile calatorilor care au trecut pe aici incarca locul cu un mister caruia e greu sa-i rezisti. Pentru ca vorbele descriu un loc care iti va ataca toate simturile si iti va pune fricile la grele incercari, in timp ce privirea si mimica spun cu totul altceva: ca povestitorul s-a indragostit iremediabil de India si cu prima ocazie se va intoarce pentru a o descoperi mai in detaliu si mai pe indelete. Si ca nu stie sa iti explice de ce, daca vrei sa intelegi va trebui sa incerci pe pielea ta. Citeste mai mult →

Noi, insularii din Koh Yao Noi, Thailanda

IMG_3757

 

Cele doua zone care atrag turistii ca un magnet – Phuket si Krabi – isi trimit salutari si fac zilnic schimb de clienti peste un golf. In acest mare golf al marii Andaman este cel putin o insula care cere suspine – Phi Phi si­ altele pentru care nu au curs valuri de cerneala si nici nu au fost vedete de film (inca). Dintre ele, doua sunt maricele si locuite: Koh Yao Yai si Koh Yao Noi. Citeste mai mult →

In Borneo, in jungla

IMG_2041

 

– Vezi ca ai niste furnici pe adidas, ii zic Ancai in soapta, luminand bocancii cu lanterna ca sa vada exact unde sunt. Ar fi fost bune doua lanterne, dar la socoteala de greutate de acasa una dintre ele a ramas pe raftul din sufragerie. Socoteala gresita, dar asta e, ne descurcam pentru a nu stiu cata oara cu una singura la doua persoane.
Anca nu zice nimic, avem un pact de tacere pentru a nu speria eventualele animalute ce se afla in jurul nostru. Din cateva miscari scurte de picior, debarca cele 4 furnici, care cad nepasatoare pe pamantul plin de frunze si radacini incolacite si se inscriu in sirul de alte cateva zeci din care se desprinsesera initial. Trec lanterna peste ele si descopar ca de fapt nu sunt zeci, ci sute, si s-au suit si pe mine. Si pe cehul inalt si subtire din fata mea. De fapt, sunt peste tot. Citeste mai mult →

Trei Gili, sa ai de unde alege

 

Undeva, in stanga cuiului care agata in perete harta Lombok-ului, apar in apa 3 puncte de suspensie, insirate unul langa altul. Sunt cele 3 Gili-uri, un alt “miracol” turistic al Indoneziei. De la dreapta la stanga, faceti, va rog, cunostinta cu Gili Air, Gili Meno si Gili Trawagan (sau Gili T. pe numele de alint).

 

Puteti sa le spuneti simplu, la gramada, Gili, insemnand “insula mica” in Sasak (limba vorbita in Lombok) si toata lumea va intelege la ce va referiti. Trebuie spus ca sunt zeci de gili-uri in jurul Lombok-ului.
Unele pustii, despre care v-am povestit anterior.
Dar niciunele nu are faima celor 3, mai precis a uneia dintre cele 3, pusa pe harta de Lonely Planet si de alte ghiduri similare in urma cu 30 de ani, si fixata puternic acolo de zecile de mii de petrecareti care au supranumit-o Ibiza Asiei.
E oarecum infricosator cum un ghid de calatorie poate schimba un loc in cativa ani, si Gili T este un astfel de exemplu. Citeste mai mult →

Haihui cu casa dupa noi prin Noua Zeelanda

IMG_2574

 

Sunt cu mouse-ul pe butonul de rezervare, imi zice Anca, esti sigur, o luam?

 

Statusem ceva pe ganduri inainte sa ajungem aici. Voiam sa vedem cat mai mult din Noua Zeelanda si ideea de a inchiria o masina se impusese de la sine. De la masina pana la campervan distanta e mica si am parcurs-o rapid, cam in acelasi timp in care descopeream cu surpriza ca preturile la cazare aici pentru o noapte sunt echivalentul a 2-3 zile de huzureala in America de Sud (de la 80 de NZD in sus, iar dolarul neo-zeelandez este doar putin mai slab decat dolarul american).
Citeste mai mult →

AbonareVrei sa primesti pe email articole despre destinatiile din proiect?