Sursa foto https://www.facebook.com/visithungaryRO

 

De la renumitul Târg de Advent din fața Bazilicii din Budapesta, câștigător de trei ori al premiului “Cel mai bun târg de Crăciun din Europa”, până la atracțiile pieței de Crăciun din Debrecen, te invităm să experimentezi magia sărbătorilor în Ungaria!


De neratat: Festivalul de Advent și Târgul de Crăciun de la Bazilica Sf. Ștefan

Sursa foto https://www.facebook.com/visithungaryRO

 

Potrivit European Best Destinations și pe baza voturilor a peste 374.000 de călători din întreaga lume, târgul de Advent din fața Bazilicii a fost ales Cel Mai Bun Târg de Crăciun din Europa pentru a treia oară consecutiv. Ca și câștigător al premiului în 2020, 2021 și 2022, acesta este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

 

Târgul este deschis între 17 noiembrie 2023 și 1 ianuarie 2024, în fața Bazilicii Sfântului Ștefan, într-una dintre cele mai impresionante, frumoase și uluitoare piețe din capitala Ungariei.

 

Sursa foto https://www.facebook.com/visithungaryRO

 

Fidel tradiției de Advent, târgul promite și în acest an o atmosferă festivă unică, în jur de 120 de expozanți și artizani, adevărate aventuri gastronomice și programe dintre cele mai interesante. Adevăratul și autenticul spirit al Crăciunului se va muta din nou în inima Budapestei în Piața Sfântului Ștefan, așa că vă invităm cu toată încrederea!

 

• Date: 17 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024.
• Program: de luni până joi între 11:00 – 21:00, de vineri până sâmbătă între 11:00 – 23:00, iar duminica între 11:00 – 21:00.
• Date speciale: 24 decembrie: 11:00 – 15:00, 25-26 decembrie: 10:00 – 20:00, 31 decembrie: expozanți de artizanat 11:00 – 22:00, mâncare și băuturi locale 11:00 – 3:00,
1 ianuarie 2024: 11:00 – 18:00.
• Locație: Piața Szt. István, în fața Bazilicii Sfântului Ștefan.
• Informații-cheie: o piață spațioasă cu un patinoar central, cadouri artizanale și o selecție extinsă de mâncare, inclusiv lángos, burgeri, cârnați pe grătar și multe altele.

***

Alte târguri de Crăciun remarcabile din Budapesta:

Târgul de Crăciun de la Piața Vörösmarty:
• Date: 17 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024.
• Program: de luni până joi între 11:00 – 21:00, de vineri până sâmbătă între 11:00 – 22:00, duminică: 11:00 – 21:00.
• Date speciale: 24 decembrie: 10:00 – 14:00, 25-26 decembrie: 10:00 – 18:00, 31 decembrie / Revelion: 11:00 – 5:00, 1 ianuarie 2024: 11:00 – 17:00.
• Locație: Piața Vörösmarty, Districtul V.
• Informații-cheie: locație centrală, aproximativ 100 de standuri, concerte, ateliere de artizanat și de joacă pentru copii, vizita lui Moș Crăciun pe 6 decembrie și o gamă largă de mâncăruri maghiare și vin fiert.

***

Târgul de Crăciun din Óbuda (Fő tér):
• Date: 1 decembrie – 23 decembrie 2023.
• Program: de luni până joi: 14:00 – 21:00, de vineri până duminică: 10:00 – 22:00.
• Locație: Fő tér, Districtul III.
• Informații-cheie: este o piața fermecătoare, cu un brad de Crăciun înalt, artefacte autentice lucrate manual, preparate tradiționale ungurești, activități pentru copii și băuturi de Crăciun precum vinul fiert.

***

Târgul de Crăciun de pe Fashion Street (Deák Ferenc):
• Locație: Fashion Street (Deák Ferenc utca) intersecție cu Piața Vörösmarty.
• Informații-cheie: acest târg prezintă o instalație de lumini și un brad de Crăciun impunător, amplasat în fața Hotelului Kempinski Corvinus. Oferă mâncare, dulcuri, ceramică și obiecte textile tradiționale.

***

Târgul de Crăciun de pe Piața Erzsébet:
• Locație: De-a lungul laturii vestice a pieței Erzsébet.
• Informații-cheie: târgul se remarcă prin celebrii kürtőskalács, clătite, gogoși, covrigi și prăjituri locale. De asemenea, puteți cumpăra pălării de blană, șaluri și cărți poștale.

***

Festivalul de Advent și Patinoarul din fața Clădirii Whale (Bálna):
• Locație: Fővám tér 11-12, partea de Pest a Dunării.
• Informații-cheie: în cadrul acestui târg se organizează concerte de jazz și blues, există standuri de comercianți, un patinoar cu o suprafață de 450 mp și o priveliște uimitoare asupra Dunării.

***

Programul de Advent din Grădina Castelului (Buda):
• Date: duminicile din decembrie 2023.
• Locație: Ybl Miklós tér 2-6, Districtul I, între Podul Elisabeta și Podul cu Lanțuri.
• Informații-cheie: programul include o expoziție de artizanat, concerte, camionete cu mâncare, un mic patinoar și programe gratuite pentru copii.

***

Târgul de Crăciun din Parcul Orașului (Városliget):
• Ore de deschidere: 9:00 – 21:00 în fiecare zi, inclusiv în sărbători.
• Locație: Parcul City (lângă Piața Eroilor).
• Informații-cheie: parcul este decorat pentru sărbători, are un târg cu obiecte de artizanat, mâncare și băuturi, programe pentru familii și surprize speciale pentru copii, inclusiv un spectacol de lumini 3D.

***

Târgul de Crăciun de la Centrul Comercial Allee:
• Date: 20 noiembrie – 24 decembrie 2023.
• Program: în fiecare zi, de la 10:00 la 20:00.
• Locație: strada pietonală mică lângă Centrul Comercial Allee.
• Informații-cheie: târgul are diverse standuri care oferă îmbrăcăminte, accesorii, cadouri și specialități maghiare precum miere, gemuri, pálinka și vin fiert.

 

***

Târgurile de Crăciun din zona rurală a Ungariei

Sursa foto https://www.facebook.com/visithungaryRO

 

Eger

Zona rurală a Ungariei oferă o mare oportunitate de a vă înconjura de spiritul festiv al sărbătorilor. Târgul de Crăciun din Eger are loc în fiecare an în Piața Dobó și este cel mai vizitat târg de Advent din regiune. Ca și date, acesta se deschide pe 25 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie. Standurile sunt pline cu dulciuri delicioase și obiecte lucrate manual. Puteți interacționa cu artizanii și discuta despre produsele lor, pentru a vă completa experiența autentică din acest loc. Iar dacă vă întrebați ce miroase așa îmbietor, să știți că este aroma vinului fiert și a prăjiturilor cu ghimbir.

 

Sursa foto https://www.facebook.com/visithungaryRO

 

Veszprém

Veszprém, Capitala Europeană a Culturii în 2023, își așteaptă vizitatorii cu concerte, experiențe gastronomice și un târg de Crăciun minunat pe parcursul celor patru weekenduri de Advent. Târgul de Crăciun are loc în centrul vechi al orașului și oferă o gamă largă de preparate din bucătăria maghiară, cum ar fi supa tradițională de pește, cârnați prăjiți, gulaș, lángos și plăcintă cu coajă crocantă. Târgul invită vizitatorii într-o lume magică în care totul se învârte în jurul magiei Crăciunului.

 

Pécs

Perioada de Advent este întotdeauna specială în capitala județului Baranya. Localnicii se adună la târg pentru a simți din plin spiritul Crăciunului. Mirosul de vin fiert, plăcintele cu coajă crocantă și castane coapte se simt peste tot în Piața Széchenyi și merg de minune cu melodiile muzicienilor și luminile sclipitoare ce transformă piața principală a orașului într-un adevărat loc de poveste. Cei mai mici membri ai familiei pot vizita casa lui Moș Crăciun, pot admira jocurile de lumini și duminica pot urmări ceremoniile de aprindere a lumânărilor, alături de părinții lor. Piața Széchenyi se transformă într-un cadru de poveste în timpul târgului de Advent, care se deschide în ultima zi a lui noiembrie.

 

Sursa foto https://www.facebook.com/visithungaryRO

 

Szeged

Szeged sărbătorește săptămânile de dinaintea Crăciunului în Piața Dóm între 24 noiembrie și 24 decembrie. Vor exista jocuri de lumini, jongleri cu foc și un patinoar generos. Szeged a pregătit și o zonă specială pentru selfie-uri unde vizitatorii își pot imortaliza momentele preferate.

 

Sursa foto https://www.facebook.com/visithungaryRO

 

Vác

Târgul de Crăciun din piața principală din Vác îi așteaptă pe vizitatori cu satul Betleem reconstituit în mărime naturală, un patinoar și alte surprize. Tărgul are loc între 20 noiembrie și 31 decembrie.

 

Debrecen

Târgul de Crăciun din Debrecen este o destinație magică atât pentru vizitatori, cât și pentru localnici. Amplasat în centrul istoric al orașului, târgul din acest an promite o varietate de delicii festive și experiențe pline de căldură.
Între 25 noiembrie și 23 decembrie, târgul prinde viață în spiritul caracteristic al sezonului prin intermediul unui proiect unic de proiecții pe clădirile din jur, ce spun povestea oamenilor implicați în viața orașului.

 

Sursa foto https://www.facebook.com/visithungaryRO

 

Toate aceste piețe sunt locuri pline de lumină și bucurie ce vă vor încânta cu și vă vor transpune rapid în spiritul sărbătorilor!

 

 

Comentarii

Citeste mai departe