10 locuri din calatoria noastra in Peru

 

Din nordul insorit, pana in sudul desertic, Peru are 4 regiuni atat de diferite si de intinse, incat par a fi tari de sine statoare: jungla amazoniana, coasta Pacificului, altiplano (podisul andin) si sierra (muntii Anzi).
Fara sa ne facem iluzii ca vom ajunge in toate, am pornit la drum cu maxima incatare, in ceea ce urma sa fie cea mai intensa experienta sud-americana. Citeste mai mult →

Peru pe scurt – uita tot ce stiai si apoi adu-ti aminte din nou

 

“Peru, patria incasilor, o tara saraca unde merita sa ajungi, dar trebuie sa ai grija la buzunare!” Adevarat, judecand mai ales de departe, dar in acelasi timp atat de gresit.
In primul rand e bine de stiut ca Peru are 4 regiuni atat de diferite si de intinse, incat par a fi tari de sine statoare.
Descrierea “patria incasilor” se aplica cu preponderanta regiunii Cusco, fosta capitala a incasilor, insa dimensiunile la care ajunsese Imperiul lor inainte de venirea conchistadorilor extinde aria lor de influenta.
In plus, ca si cum nu ar fi de ajuns, Peru ofera mult mai mult decat atat! Citeste mai mult →

Centrul orasului Arequipa – Patrimoniu cultural UNESCO

IMG_7336

 

Ceasul arata trecut de mizul noptii cand am vazut licaririle unui oras foarte intins. Pe masura ce ne apropiam, parea si mai mare.
Soferul ne-a urat “Bine ati venit in Orasul Alb, Arequipa”. Pentru a ne caza, am batut la niste porti masive ale unei case cu poveste – Casa Andina Private Collection. Am inregistrat noi informatia ca e ceva deosebit cu aceasta casa, dar fiind asa de tarziu am documentat doar camera noastra si ne-am culcat cu o mare curiozitate: sa descoperim orasul asta ce licarea la orizont, la prima ora a diminetii!

Citeste mai mult →

Hotel Marriott Cusco 5*, Peru

Este prima proprietate a lantului Marriott situata la o altitudine asa de mare: 3.400 m!
Apoi, este singurul hotel dotat cu un sistem de oxigenare suplimentar in TOATE camerele, pentru a ajuta oaspetii sa se aclimatizeze in timpul sederii.
Am surprins cateva cadre in interviul acordat de Directorul de Vanzari Cecilia Rispa.

Ana, de pe lacul Titicaca

IMG_3653

 

Scurta oprire in Puno, orasul de pe malul Lacului Titicaca.

Puno este inca un oras cuprins de explozia demografica si dezvoltarea urbanistica specifica locurilor de frontiera. In acest caz, in partea peruana a lacului Titicaca, care este si granita cu Bolivia. Adaugand aportul din ce in ce mai mare al turismului, ne-am ales cu un oras vechi, cu un centru colonial, situat la o altitudine respectabila, la 3800 m, pe ale carui stradute centrale nici nu incap autocarele moderne.
Dar noi aveam alt obiectiv aici: sa vedem cum traiesc oamenii Uru, din comunitatile care plutesc pe insule de trestie, pe lac! Citeste mai mult →

Checking in from Marriott 5*, Cusco

IMG_3857

Sigur ca nu vii in Cusco pentru a sta numai in hotel, insa, daca alegi sa calatoresti la un nivel inalt, de ce sa nu beneficiezi de conditii de cazare pe masura?

LimaTours, compania care reprezinta brandul TUI in Peru, ne-a facilitat legatura cu managementul hotelului Marriott, pentru a testa serviciile ce au consacrat brandul JW Marriott in toata lumea. Asa am ajuns, putin stingheri si coplesiti de atentia excesiva a personalului, sa cunoastem, pe langa ceea ce stiam despre lantul Marriott, lucrurile unice ale acestei proprietati. Si sunt o gramada! Citeste mai mult →

Zbor acrobatic deasupra liniilor de la Nazca

IMG_7296

 

Nazca e un mic oras din mijlocul desertului, iar noaptea pare si mai mic.

Faptul ca de la statia de autocar pana la hotelul cu acelasi nume am facut cu taxiul doar 2 minute ne-a muzat si a intarit senzatia. Nu ca ar fi contat insa. Eram dupa aproape 5 ore de drum la sfarsitul unei zile lungi si gandul unei mese calde si a unui somn ne ocupau tot “procesorul”. Si oricum nu venisem aici pentru a vizita orasul. Citeste mai mult →

AbonareVrei să primești pe email articole despre destinațiile în care ajungem?