Cuba pe scurt

 

Cuba este … o tara frumoasa…
Ati mai auzit asta nu? Are si munti (2000 altitudine maxima) si mare si ocean si cateva delte rezervatii naturale.
Are orase vechi de 500 de ani (impliniti acum, in 2014) cu centre in stil colonial, dar si orase mari, cu cladiri impozante in toate stilurile posibile.
Si mai are ceva: culori. Intr-o lume moderna plina de reflexii de sticla si metal, Cuba pastreaza culorile mate, puternice si vii. Pe case, pe masini, in haine si in par, dar cu toate astea nu sunt stridente. Sunt pur si simplu frumoase.


Citeste mai mult →

Viva Cuba, Viva el Beisbol!

IMG_0674

 

Stiam ca sportul apropie oamenii, insa in acea dupa-masa torida in Havana nu imi trecea prin cap altceva decat o bautura racoritoare. In holul hotelului art-nouveau in care ma aflam nu era aproape nimeni, iar ventilatoarele din tavan munceau din greu pentru a face atmosfera respirabila.

Citeste mai mult →

Haihui prin Cuba – Topes de Collantes (5)

IMG_9783

 

“El arroyo de la sierra / Me complace más que el mar” zice Jose Marti in versurile din Guantanamera si il inteleg perfect. Recunosc, imi place mai mult muntele decat plaja, iar calatoria in Caraibe pana acum m-a pus la grea incercare. Nu pentru ca plajele sunt atat de frumoase incat sa ma tenteze sa imi schimb optiunea, ci pentru ca… de pe majoritatea lor vezi la orizont munti vulcanici, nu foarte inalti, dar semeti, pentru care nu am avut niciodata timp. Ei bine, in Cuba mi-am propus sa recuperez.

Citeste mai mult →

Haihui prin vestul Cubei – Crescatoria de crocodili din Guama (4)

Cuba, Destinatii, Experiente Comments Off on Haihui prin vestul Cubei – Crescatoria de crocodili din Guama (4)

IMG_0902

 

De fiecare data cand cautam Guama pe harta, imi arata municipiul din provincia Santiago de Cuba, in extremitatea estica a insulei. Mai, sa fie! Nu aveam cum sa ajungem pana acolo in cadrul turului ales!

 

Am continuat cautarile, de data aceasta adaugand cuvantul “cocodrilos”, cum se numesc aici. Si m-am luminat! Mai este un Guama, de fapt este un complex turistic, in partea de sud a provinciei Matanzas!

 

Lucrurile au inceput apoi sa se lege firesc: echipa de baseball Matanzas are ca mascota un crocodil! Aha!  Citeste mai mult →

Haihui prin Cuba – Elefantii din mogote (3)

DPP_21

 

Am citi in revista care se distribuie pe cursele Cubana de Aviacion o poveste scrisa cu mult sentiment, despre o fetita cubaneza care calatorise in toata lumea (parintii ei fiind atasati diplomatici), si perspectiva bunicii care o vazuse crescand prin poze cand cu elefanti, cand cu fortarete medievale europene in spate. Citeste mai mult →

Haihui prin Cuba – Vinales, patria trabucurilor (2)

DPP_11

 

La prima vedere, oraselul Pinar del Rio nu pare mare lucru. Casele rareori au mai mult de un nivel, iar fatadele pastreaza doar putin din gloria de odinioara. Nici macar cele 2 hoteluri mai mari din oras – si de altfel cele mai impunatoare cladiri de aici – nu arata mai bine. La o privire mai atenta insa, interioarele merita inspectate, fie pentru bunul gust si stilul amenajarii (cum e cazul hotelului Vueltabajo) fie pentru diverse delicatese si povesti (inghetata la cornet ca in copilarie sau cumparaturi in magazine universale, improvizate in case de locuit). Insa oricum te-ai uita la el, Pinar del Rio nu e o oprire neaparat de bifat pentru cei pasionati de istorie sau cultura si nici vreo destinatie de vacanta de neuitat. Citeste mai mult →

Haihui prin Cuba – Las Terrazas (1)

DPP_21

Hai, la drum, ca am zabovit destul in Havana!
Adio stradute umbroase, adio ciocolata rece si Malecon animat! Ne intoarcem curand.

Bun venit drumuri cu palmieri, sate pestrite si experiente noi!  Citeste mai mult →

AbonareVrei să primești pe email articole despre destinațiile în care ajungem?