IMG_2188

Un landmark al statiunii, acest hotel Melia este al doilea care a gazduit turistii atrasi de acest loc datorita zecilor de km de plaja! Primul a fost Sol Palmeras, despre care va vom spune impresiile noastre intr-un articol dedicat.

Anul acesta, hotelul Melia Varadero sarbatoreste 23 de ani de la inaugurare.

Este o varsta frumoasa, mai ales ca este greu sa ramai in top cand in jurul tau acum sunt peste 60 de resort-uri turistice.

IMG_2182

Locul are istorie! Este celebru pentru viata culturala si artistica pe care a atras-o aici de-a lungul deceniilor. Imi imaginez ce hit a fost in anii `90 cu inaltimea sa si cu liftul exterior transparent!
Ca sa nu mai spun ca este amlasat pe una dintre cele mai bune plaje din Varadero si are in capat casa Xanadu, printre primele vile construite in aceasta peninsula de catre americani.

Nu este un resort intins pe sute de km2, ci este un hotel compact, in forma de dom, construit in jurul unui lac central.
Toate balcoanele holurilor care dau in acest patio au jardiniere din care curgeau plante, imbracand toate etajele hotelului intr-un perete verde, viu.

Cand l-am vizitat noi, plantele erau in faza de crestere, astfel incat nu am putut vedea minunatia, insa, avand in vedere clima, ma astept ca pana in sezonul urmator sa inceapa sa semene cu ce am vazut in pozele mai vechi.

Melia Varadero este un hotel care se adreseaza cu preponderenta perechilor, aici avand loc multe nunti si luni de miere. Primesc insa si familii cu copii, chiar daca nu este segmentul de baza, avand un mini-club si o camera de jocuri dedicata.

IMG_2173

Senor Roger, domnul de la dep. comercial care ne-a plimbat prin complex, ne-a atras atentia ca segmentul grupurilor care se deplaseaza in baza unor incentiv-uri devine din ce in ce mai puternic si capata o pondere din ce in ce mai mare atat in hotelul sau cat si in celelalte Melia din Cuba.

Sunt multi canadieni, in special in lunile de iarna si primavara, iar vara, oaspetii hotelului sunt cu preponderenta europeni din Spania, Germania, Italia si Rusia.
Romania creste si ea.

Hotelul are 490 camere duble standard, 7 apartamente tip suites si 21 camere superioare (junior suite). Toate sunt spatioase, au terasa proprie si vedere catre mare sau catre terenul de golf.
Ca mai toate hotelurile Melia din zona si acesta oferta oaspetilor cazati aici acces la campul de golf de la Melia Las Americas si un pret preferential.
Am mai remarcat ca sunt doua tipuri de amenajari interioare, sa le spunem “cel vechi” si “cel nou”.

IMG_0370
Primul are peretii decorati cu fresce ilustrand scene mitologice si imita stilul vintage la finisaje, al doilea este mai nou, minimalist si simplu.
Personalal am inclinat catre cel vechi, pentru ca poti spune ceva despre el si iti ramane in minte ca element identificator.
O alta parte buna pe care am remarcat-o este ca au wi-fi in tot hotelul, adica in camere si in lobby, 10 cuc/ora. E scump, insa exista!

— Colegii mei de la TUI TravelCenter au pregatit o oferta speciala pentru acest hotel. O puteti gasi aici: https://www.tui-travelcenter.ro/ro/cazare-hotel-pensiune-oferta-4854

Distanta fata de aeroportul din Havana:  aprox. 140 km
Nr. de camere: 490 de camere duble si 28 de apartamente
Baruri: 4 in total, specializate (lobby bar, pool bar, night bar….)
Restaurante a la carte: 6 in total, insa restaurantul principal de la Melia Varadero stie sa gateasca (si o face cel mai bine din regiune) mancare cubaneza. Pe langa acesta mai au unul tip bufet, un restaurant pe plaja cu gratar, stake house si o cafenea ce ofera mancare italiana 24 de ore.
Facilitati: activitati pe plaja ziua, in jurul piscinei sau in interior noaptea, terenuri de tenis cu piciorul, sala de fitness si jacuzzi. Pentru copii exista un mini-club si o sala de jocuri
Piscine: 1 mare, cu bar in centru
Internet: Wi-Fi in lobby si in camere
Sali de conferinta cu o capacitate de pana la 250 de persoane.

Comentarii

Citeste mai departe