Santiago de Chile in trei zile – amintiri vizuale, olfactive si gustative (a doua parte)

IMG_0825

 

Am parasit Valparaiso cu o urma de dezamagire, indulcita de cele doua zile petrecute in Vina del Mar.
Eram totusi entuziasmati, pentru ca urma sa petrecem cateva zile intr-o familie chiliana adevarata: Fran, Sebastian si mama lor. Ii cunosteam putin, din Barbados, una din insulele Caraibiene in care a oprit nava de croaziera. Erau la al doilea aparat foto pierdut si le-am dat pozele noastre, cu promisiunea ca ii vom vizita cand ajungem in Chile. Noi ne gandeam ca iesim la un vin sa povestim una-alta, insa oamenii au insistat sa ne primeasca la ei in casa! Citeste mai mult →

Evadare din Valparaiso, Chile

IMG_0631

 

Valparaiso sau Valpo, cum il “alinta” chilienii, e genul de oras pe care visezi sa il vezi macar o data in viata.
E listat in mai toate topurile din revistele de turism la capitolul “cele mai colorate orase”, “cele mai frumoase orase port”, “cele mai frumoase orase de coasta” alaturi de locuri precum Cinque Terre, Santorini, Burano etc.
Si atunci, cum sa nu visezi sa vezi asa ceva?
Pai, simplu! Intreaba pe cineva care a fost acolo cum i s-a parut. Citeste mai mult →

Santiago de Chile in trei zile – amintiri vizuale, olfactive si gustative (prima parte)

IMG_1315

 

Am vrut sa fac un top, dar am renuntat.
Asta pentru ca fiecare top este unul subiectiv si personal. Mai putin poate cel care se bazeaza pe parerile unei majoritati, dar chiar si asa, experienta calatoriei este simtita diferit si aproape nu exista doua perceptii identice. Cu atat mai mult in Santiago, un oras care ne-a surprins prin diversitate. Am decis prin urmare sa trec in revista tot ce ne-a facut cu ochiul urmand ca, atunci cand ajungeti aici, sa le verificati pe viu si sa le ordonati in functie de propriile criterii.

 

E bine de inceput cu faptul ca Santiago sufera la capitolul promovare turistica in comparatie cu Buenos Aires, de exemplu. Desi este infiintat in aceeasi epoca cu alte capitale sud-americane, in 1541, numarul edificiilor coloniale este mic. Tara este continuu modelata de cutremure, si nu de unele cum sunt la noi, ci de seisme de 9 grade care ar pune la pamant jumatate din Bucuresti. De aceea, multe edificii coloniale s-au prabusit de-a lungul timpului, iar cele care au ramas sunt cele mai robuste si nu neaparat cele mai estetice.

 

Este cel mai mare oras al tarii, acumuland peste 40% din totalul populatiei din Chile (17 milioane de locuitori in total din care 7 traiesc in Santiago) si peste 45% din PIB.  Suna impresionant, dar cu toate astea este usor sarit ca atractie turistica si vazut doar ca o poarta de intrare pentru a ajunge in alte parti din tara. I se face o nedreptate, pentru ca Santiago are ce oferi. Citeste mai mult →

AbonareVrei să primești pe email articole despre destinațiile în care ajungem?