IMG_0464

Chiar aduce cu o gradina a Edenului inca din lobby.

Sub un sistem de acoperisuri ce isi descarca greutatea pe coloane, drumul catre receptie este de fapt o retea de pontoane largi, flancate de iazuri cu pesti curiosi si ibisi oportunisti. In mijlocul iazurilor sunt gradini luxuriante, cu palmieri si plante tropicale.

IMG_0477

Peste tot sunt spatii de asteptare mai mult decat generoase, mobila din ratan, cu perne in care te scufunzi cativa cm si mult aer. Totul este deschis, pare o gradina in care sa te relaxezi. In plus, lobby-ul se termina spectaculos de-a dreptul cu acces catre plaja!
De altfel, punctul forte al hotelului este plaja, care aproape ca inconjoara complexul.

Fiecare oaspete este tratat cu un cocktail de bun veni! Chiar si noi, care doar am vizitat resort-ul, fara sa ne cazam aici, am primit unul.

Hotelul este nou, nu a implinit nici macar trei ani.
Totul este inclus, se plateste doar internetul in lobby (4.50 CUC/ora) si in Serviciul Regal. Da, au “Servicio Real” o caracteristica a multor hoteluri Melia, de care am avut si noi parte si am ramas impresionati de ce inseamna la Buenavista, in Cayo Santa Maria.

IMG_0581

Camera cea mai comuna la Paradisus Varadero este un Junior Suite, cum am vazut si noi. Daca ar fi sa intram in detalii, exista camere Master si Junior Suites in  zona cu Serviciu Regal si Standard si Junior Suite in restul hotelului.
Un impresionant  numar de 9 restaurante, din care 6 a la carte, cu bucatarie specializata (se poate manca doar cu rezervare) stau aliniate de-a lungul pontoanelor, facand accesul foarte teatral.
Pentru cei care nu si-au facut rezervare, in complex exista si restaurant-bufet, asa ca nu ramane nimeni nemancat.
Pe noi ne-a impresionat restaurantul japonez, cu show-ul de gatit live, dar de exemplu, multa lume apreciaza restaurantul romantic, cu muzica live.
Ah! Tot la capitolul restaurante, am vazut unul imens, amplasat chiar pe plaja, in care sfaraiau gratarele si mirosea intr-un mare fel. Am trecut repede, nu pentru ca nu am fi fost invitati la ospat, ci pentru ca acest Paradisus este atata de intins, incat dupa mai bine de doua ore nu vazusem nici trei sferturi.

IMG_2441

Melia Paradisus Varadero este un hotel pentru familii. Este singurul hotel Paradisus din Cuba gandit cu facilitati si activitati dedicate familiilor.

Un al doilea target este reprezentat de grupurile aflate in deplasari tip incentives sau pentru cele care fac aici evenimente. De aceea au 3 saloane de reuniuni (mic, mediu si mare) si la o adica pun la bataie si discoteca ca al patrulea salon.

Zona “Servicio Real” este dedicata exclusiv adultilor si in vecinatatea ei este cel mai modern si spectaculos YHI SPA pe care l-am vazut noi.

IMG_0595

Daca nu este deja cel mai “nuntas” Melia din Varadero, eu cred ca are sanse sa fie, pentru ca locatiile capelelor fura inimile oricarei perechi de miri. De aceea Paradisus Varadero s-a pregatit temeinic la acest capitol, cu pachete diferite, cele mai multe nuni avand loc din decembrie pana in mai.

Un alt punct forte, mai ales avand familiile ca segment principal, este programul de animatie si activitati:
-10 spectacole diferite, pe plaja si in teatru, astfel incat sa nu vezi de doua ori acelasi lucru cat stai acolo. Se remarca “fiestele” retro organizate in lobby.
– activitati sportive multiple, de la tir cu arcul sau cu carabina, tenis, sporturi acvatice pe plaja, clase de dans, toate sunt la dispozitia clientilor
– tot in pachetul all inclusive, pentru cerificatii PADI, sunt incluse scufundarile in zone ofertante din apropiere de Varadero.
De altfel, trei zile pe saptamana se fac cursuri de scufundari gratuite pentru incepatori, in piscina.
– in Servicio Real au inclus GOLF-ul pe campul de la hotelul Melia Las Americas.

— Colegii mei de la TUI TravelCenter au pregatit o oferta speciala pentru acest hotel. O puteti gasi aici: https://www.tui-travelcenter.ro/ro/cazare-hotel-pensiune-oferta-7033

Distanta fata de aeroportul din Havana:  aprox. 140 km
Se poate zbura si pe aeroportul din Varadero, desigur.
Nr. de camere: 428 camere duble standard (adica junior suites), plus 80 in Servicio Real, plus doua vile amplasate in gradinile luxuriante
Baruri: 5
Restaurante a la carte: 7 restaurante ce ofera bucatarie nationala si internationala, inclusiv un stake house si un restaurant japonez cu meniu Tepanayaki.
Facilitati: YHI SPA cu piscina Janzu, jacuzzi, sauna, tratamente corporale, terenuri de tenis, centru acvatic, toate activitatile nemotorizate pe plaja, sala de fitness, magazine, birou pentru organizarea de excursii optionale, plimbari in natura etc. Pe scurt, nu numai ca nu te plictisesti, dar ti-ar trebui o luna sa le incerci pe toate.
Piscine: 3 si una in Servicio Real
Servicii: 24 ore room service, iar in sectiunea Servicio Real exista serviciu de majordom, sauna, jacuzii si piscina privata
Internet: WI-FI in lobby
Sali de conferinta cu o capacitate de pana la 450 persoane.

Comentarii

Citeste mai departe