IMG_0295

“Cand incepi sa joci golf, nu mai ai timp sa faci dragoste.”

Asa spune unul dintre clientii hotelului Melia Las Americas, hotel dedicat “solo para adultos” peste 18 ani si singurul care are teren de golf in Varadero.
Din mai pana in octombrie, accesul la terenul de golf este inclus in pachetul all inclusive oferit de hotel, in rest anului avand un  pret special pentru clienti.
In 2014 hotelul serbeaza 20 de ani de la inaugurare si o face cu stil, organizand un mare si spectaculos eveniment de golf.

De altfel, campul de golf de aici este recomandat de European Professional Golfers Association (PGA).  Aici se organizeaza anual Melia Cuba Golf Cup, un eveniment care atrage pasionati din intreaga lume.

Chiar daca experienta noastre in materie se reduce la spectaculosul campul de golf descoperit in Punta Cana, vizita de aici ne-a confirmat inca o data ca este cazul sa aflam mai multe despre acest sport, ca sa intelegem de ce de dependenta!
Am inceput cu o istorie a croselor si ne-am holbat la o poza cu Che pe campul de golf, amplasata intr-unu dintre lobby-urile hotelului!IMG_2051

Locatia face diferenta, Melia Las Americas fiind amplasat foarte aproape de mare, astfel incat oaspetii vad marea din camera si ii simt briza. Am vizitat si noi o unitate de cazare standard si putem confirma ca balansoarul cubanez este prezent in spatiul generos, iar accentele cromatice in tonuri de rosu si oranj merg foarte bine cu albastul marii si verdele gradinilor care se vad afara.
In plus, in imediata vecinatate a hotelului este cel mai mare centru comercial din Varadero, se numeste Las Americas si este un fel de mini-mall cu tot felul de magazine, localuri si servicii adiacente.

Activitati si evenimente
Daca mai stateam o luna in Cuba, am fi prins evenimentul pe care il organizeaza Melia Las Americas in prima saptamana din iunie, un eveniment dedicat persoanelor singure, care vin aici in cautarea perechii. Este al saptelea an in care se pune la cale acest eveniment care este deja o traditie.

IMG_0352

In general, accentul cade puternic pe activitati care sa adune oamenii si sa ii provoace sa socializeze. Hotelul organizeaza spectacole in fiecare zi, martea de exemplu este ziua in care se face petrecere pe plaja.
Cursurile de dans, yoga si thai chi aduna foarte multi adepti!
Chiar daca nu au inca spa, au salon de frumosete si sala de sport cu sauna si masaj.
Personalul ni s-a parut serviabil si prietenos, oferindu-ne apa si invitandu-ne sa petrecem oricat timp dorim la ei, chiar daca nu stiau ce este cu noi acolo.

In timpul plimbarii prin complex am descoperit multe zone amenajate cu gust, retrase, in care clientii aveau parte de intimitate si relaxare, langa piscine inconjurate de gradini tropicale.

IMG_2077
Desi este de multi ani “in business”, hotelul se renoveaza permanent, anul asta au refacut in totalitate terasa. Nefumandu-se in interior, au dedicat acestui viciu spatiul terasei.

Bineinteles ca majoritatea clientilor sunt “golfisti”, ce se cunosc intre ei si se aduna aici in special iarna. Au multi clienti germani, dar cei mai multi sunt canadieni.
Am intrebat daca sunt si romani. “Sunt!”, ne-a raspuns Elisabeth, insotitoarea noastra care lucreaza aici de peste 7 ani. “Este un loc bun in care sa inveti sa joci golf.”

— Colegii mei de la TUI TravelCenter au pregatit o oferta speciala pentru acest hotel. O puteti consulta aici: https://www.tui-travelcenter.ro/ro/cazare-hotel-pensiune-oferta-7029

Distanta fata de aeroportul din Havana:  aprox. 140 km
Aeroportul din Varadero insa este la cativa km distanta doar.
Nr. de camere: 340 camere si 90 de bungalow-uri
Baruri: 5
Restaurante a la carte: 5, de la bufet si gourmet, pana la Japonez
Facilitati: o gama variata de activitati practicabile pe plaja si in apa, entertaining pe toata durata zilei, sala de sport, jacuzzi, sauna si masaj
Servicii: 24h/7 room service
Piscine: 4
Internet: wi-fi in lobby, cu plata 4,50 CUC/ora
Sali de conferinta: sunt folosite cee din complexul Plaza America International Convention Center, situat in imediata apropiere.
Aici se organizeaza anual Melia Cuba Golf Cup si Singles Fiesta.

Comentarii

Citeste mai departe