Vacanță în Grecia – E rost de viață bună în Peloponez!

 

Imaginați-vă cinci doamne topite de căldură, într-o mașină prea robustă pentru drumurile secundare ale Peloponezului. Peste această imagine lipiți un ghem de blană albă, cu capacitatea de a se expanda și insinua treptat peste toate ocupantele banchetei din spate, în același timp fiind cu ochii pe șofer.
Când am pornit să explorăm Peloponezul în această formulă de 5+1 eram deja obosite. O dată de la drumul lung din București în Leonidio, drum pe care l-am împărțit în două, înnoptând în Serres (Grecia), apoi … de la prea mult bine. Citeste mai mult →

Esenţa insulei Skopelos, Grecia

 

Cum faci o terasă cu aer hippie într-unul dintre locurile din Skopelos puţin frecventate de turişti?
Aduci un camion de pietricele pe care le torni într-o poieniţă umbrită de pini, atârni abajururi decorate cu sfoară groasă, adaugi 10 mese şi un hamac, serveşti răcoritoare şi pui în surdină ever green-uri aducătoare de melancolie. Opţional, o dotezi şi un căţel somnoros şi alintat, de talie mică.
Şi cel mai important factor: terasa să fie pe faleza abruptă a unei plaje divine. De exemplu Perivoliou, în nordul insulei.

 

Citeste mai mult →

Atmosfera și aromele din Pelion, Grecia

IMG_7675-HDR

 

Stăm aici de 4 zile şi de-abia azi ne-a îndemnat curiozitatea să vedem unde duce cărarea pietruită din spatele casei-pensiune în care ne-am cazat.
Nu pentru că am fi fost leneşi până acum – nu prea ne-a prins răsăritul soarelui pe acasă – ci pentru că aveam senzaţia că singurul lucru de văzut în satul nostru este priveliştea largă către Volos şi întregul golf Pagasetic.

 

Citeste mai mult →

Cod “portocaliu” la Meteora, Grecia

IMG_7023

 

Dacă aş fi venit de departe să vizitez şi să fotografiez pentru prima dată Meteora, mi s-ar fi înecat corăbiile. La propriu.
Aparent, nu e deloc plăcut să plănuieşti două zile întregi de explorări fotografice şi să primeşti în schimb o ameninţare de cod portocaliu care se transformă în realitate.

 

Citeste mai mult →

Samotraki sau cum să-ţi baţi joc de vacanţa de vară în Grecia, în 10 paşi simpli

IMG_7320-HDR

 

Când tu şi partenerul/a visaţi la o vacanţă în Grecia la ce va gândiţi?
Plaje cu nisip fin şi apă turcoaz? Hoteluri primitoare, cu piscină, eventual loc de joacă pentru copii şi acorduri de bouzouki seara când apune soarele? Străduţe vechi umbrite de tufe de leandru şi doldora de suveniruri, posibil la margina unui port unde trag o mulţime de yachturi dichisite?

 

Ei bine, poate e momentul să calci în picioare aceste vise. Eşti aici că să-ţi “baţi joc” de vacanţă şi eu te voi învaţă cum.
Trebuie doar să mergi pe mâna mea şi să renunţi la preconcepţii. Citeste mai mult →

AbonareVrei să primești pe email articole despre destinațiile în care ajungem?