Sunt locuri din care te grăbești să pleci, locuri care nu-ți spun mare lucru și locuri cu care rezonezi imediat.
De cum am pus piciorul pe această insulă din Bahamas am simțit că aici este altceva. Altă atmosfera, alt “vibe” și alt timp.

 

Am fost mai mult decât încântată de inițiativa Ministerului de Turism al insulelor BahamasCondor Airlines și Dertour România de a descoperi câteva dintre frumusețile acestei țări, pentru a le putea împărtăși cu voi.
Care sunt cele mai incitante atracții și experiențe încercate, cele mai frumoase plaje pe care am pășit și cum puteți să ajungeți la ele vă spun în serialul “It’s better in the Bahamas”.

 

Drumul

 

Harbour Island este la o distanță de trei ore și jumătate de mers cu feribotul de capitala Nassau (insula New Providence). Închide un mic golf al insulei-mama, Eleuthera și se remarcă prin câteva lucruri care m-au făcut să o declar că este locul în care m-aș întoarce să îmi petrec o vacanță în Bahamas.

 

 

Plaja cu nisip roz

Insula este atât de micuță încât după ce am ieșit din port și am traversat străduța de “centură”, plină cu mașinuțe de golf zumzăitoare, căci acestea sunt mijloacele de transport aici, în 15-20 de minute am ajuns în cealaltă parte a sa, către est.

 

 

Aproape 5 km de plajă cu nisip fin, de clepsidră, cu tentă de roz.
Această este plaja care apare an de an în mai toate topurile de tipul 10/20 plaje din lume. Culoarea este dată de cochiliile roșii ale microrganismelor numite Foraminifera care sunt aduse de valuri la țărm și amestecate cu nisipul alb al plajei.

 

 

Însă efectul hipnotizant și contemplativ pe care mi l-a lăsat acestă plajă nu cred că este numai de la culoare. Cred că este combinația de moment dintre norii care se adunau dinspre mare, soarele ca o stridie argintie și minimalismul amenajării plajei.

 

Bine de știut!
Deși plaja cu nisip roz din Harbour Island este vedeta, fenomenul nu este deloc singular în Bahamas.

 

 

Un loc numit The Dunmore Hotel & Residences

 

Ploaia nu a durat mai mult de 5 minute, suficient însă cât să ne grăbească către terasa hotelului boutique The Dunmore.

 

Locul este atât de bine integrat în atmosfera insulei, degajă atât de mult rafinament și bun gust încât timpul petrecut aici a fost o suită de “wow-uri” sincere.

 

Începând cu mâncarea și serviciul și terminând apoi cu plimbarea prin grădina luxuriantă și plaja din față, totul aici este demn de a fi integrat în orice top, la nivel mondial.

 

 

Combinația de mâncare și servicii atrage aici un anumte tip de oameni. Insululele abundă în mango, plantații de ananas și banane, iar homarul și salata de conch sunt vedete atât în Harbour Island cât și în Eleuthera.

 

Informații și rezervări pentru o vacanță de vis în Bahamas se pot face la colegii mei de la TUI TravelCenter (oferte@tui-travelcenter.ro).
Puteți aruncă un ochi și pe site: https://www.tui-travelcenter.ro/vacanțe-exotice/bahamas

Orașul și arhitectura lui

Am fost lăsați de capul nostru. Angelika s-a dus cu treabă în oraș și înainte ne-a zis doar atât: “Pierdeți-vă și voi pe aici, dar să fiți la 16:30 în port! Nu vă faceți griji dacă nu mai știți pe unde să o luați, întrebați pe oricine și vă va ajuta! Descoperiți locul și, mai ales, descoperiți oamenii de aici!”

 

Dunmore Town, singurul orășel de pe insula aceasta care a fost odată capitala Bahamasului, este tot un contrast. Aici vezi o căsuță care se destramă sub greutatea anilor, iar alături ești invitat într-o curte plină de palmieri, la un mansion din perioada victoriană. Nimic nu este “modern”, cel puțin nu la aspect. Orășelul este înghețat în perioada colonială.

 

 

Cel mai interesant lucru este că în câteva minute îți poți închiria una dintre căsuțele astea. În cutiile poștale ale caselor disponibile se găsește prețul pentru o săptămâna. Deschizi, te uiți, îți faci calculele și căsuța este a ta la un telefon distanță.

 

Începând cu 3.500 USD/săptămâna poți asimila energia locului într-o căsuța cu 3 dormitoare și o terasă panoramică, în centrul istoric al orașului.

 

Aș putea cu ușurință trăi într-o rutină care să cuprindă o săptămâna-două de inhalat vibe-ul pozitiv al insulei, de savurat mâncarea proaspătă din port, iar seara, pe terasă de la Valentine’s Resort and Marina, să văd cum se topesc cuburile de gheață într-un cocktail local și poate să schimb o vorbă cu o vedetă precum Lenny Kravitz…

 

 

În Out Islands găsești de fapt adevăratul Bahamas, iar Harbour Island este cea mai bună combinație între turism și viață locală.
E Ibiza Bahamasului, cu locuri și servicii de top și distracție cât cuprinde, iar la o aruncătură de băț poate fi un fel de Vadu cu nisip roz și ape turcoaz.

Harbour Island este locul ideal din Bahamas în care te poți pierde ca să te regăsești pe tine însuți fără să faci rabat de la confort.

 

Informații și sfaturi utile

Cum ajungi:

  •  din luna noiembrie 2017 compania germană Condor Airlines operează o cursă regulată, săptămânală, din Frankfurt până în Nassau. O simulare de cost poate fi făcută pe siteul lor. Legătură dintre București și Frankfurt poate fi făcută cu Tarom sau Lufthansa. Rezervarea zborului este primul pas al vacanței în Bahamas și e bine să fie antamate din timp.

 

  • din portul local din Nassau, ferry-ul face 3,5 ore/sens, iar biletul a costat 148 USD/dus-întors. La bord exista wi-fi și posibilitatea de a cumpăra cafea, băuturi și crănțănele.

 

  • există și varianta cu zbor până pe aeroportul insulei-mama, North Eleuthera Airport, și apoi câteva minute cu o barcă-taxi până în Harbour Island.

 

  • Eleuthera și Harbour Island definesc Bahamasul. Aici a luat naștere spiritul și cultura bahameză, iar ăsta este un argument în plus pentru a veni aici măcar o zi. Harta aici.

 

  • în Eleuthera&Harbour Island posibilitățile de petrecere a timpului sunt infinite, indiferent de preferințe: distracție și locuri celebre cum ar fi Vic Hum Club sunt, piscine naturale generate de reflux au, plajele nesfârșite cu nisip roz sunt în top 10 din lume, plantațiile de fructe exotice abundă aici, vegetația luxuriantă dă pe afară de verde, iar Atlanticul are nuanțe hipnotizante de albastru.

Unde stai:

  • cele două insule sunt cunoscute pentru cazările sofisticate și costisitoare, de tip hotel-boutique, care filtrează eficient tipul de oameni care ajunge aici, însă există și variante mai accesibile, precum închirierea unei căsuțe în oraș.
  • touroperatorul DERTOUR România recomandă o serie de pachete turistice în Bahamas pe care le gasiți în rețeaua de agenții  TUI TravelCenter. Contact:  031 438 73 21, oferte@tui-travelcenter.ro Rezerări on-line: https://www.tui-travelcenter.ro/vacante-exotice/bahamas

Ce mănânci:

  • Ce nu este o problamă, căci mâncarea este excelentă și foarte proaspătă. Un buget mediu pentru un fel de mâncare si o băutură servită într-o locație de top cum este Dunmore Hotel este de 50 USD/pers.

 

 

Decembrie 2017

Comentarii

Citeste mai departe