Cea mai frecventă greșeală pe care cineva o face este să creadă că Bahamas  înseamnă Nassau, capitala insulelor și locul în care ajung cei mai mulți dintre turiști, mai ales cei de pe vasele de croazieră.
Bahamas este de fapt un arhipelag format din peste 700 de insule și insulițe. Dintre ele, doar câteva sunt locuite. 16 sau 17.
Cea mai dens populată este insula New Providence, unde se află capitala Nassau și Paradise Island (260,000 rezidenți, aprox. 2/3 din totalul populației), care sunt legate între ele prin două poduri. Timp de o săptămână am avut șansa să stăm și să vedem mai multe tipologii de cazări, pentru a putea povesti din proprie experiență.

 

Câteva generalități

> Am remarcat încă de la început un aspect pe care l-am regăsit apoi și la celelalte hoteluri din Bahamas: raportarea la oaspeți.
Da, ritmul este molcom, în spiritul zonelor tropicale, însă fiecare angajat te consideră un oaspete la el acasă, nu la un hotel, și abordarea este una familiară, chiar îndrazneață. Pe alocuri ne-am simțit ca o rudă revenită acasă după mult timp.

> Și tot de la început doresc să vă atrag atenția că se exagerează grav cu aerul condiționat în mai toate hotelurile. E frig de-a dreptul înăuntru, în 80% dintre proprietățile în care am intrat. Iar în celelalte 20% este răcoare.

> De asemenea cred că este bine de știut că dulcele este prezent în majoritatea preparatelor și băuturilor alcoolice, după gustul americanilor.

 

Warwick Paradise Island All Inclusive 4*

 

Warwick Paradise Island este un hotel de lanț, recent renovat și reinventat, odată cu intrarea lui în portofoliul Warwick.
Este dedicat exclusiv adulților, majoritatea oaspeților fiind cupluri.
De la aeroport am făcut aprox. 30 de minute cu mașina, până în zona portului, unde este localizat hotelul.

Mi-au plăcut mult camerele mari și aerisite, precum și faptul că au înglobat în amenajare culorile vii, specifice insulelor Bahamas.

 

Credit foto: ©Warwick Paradise Island

 

Mâncarea bună și diversă în toate cele 5 restaurante, combină preparatele locale cu cele ale bucătăriei internaționale, iar deserturile sunt minunate.

 

Plajă proprie, piscină, zone de relaxare, SPA, toate la locul lor și foarte bine întreținute. Pentru mine a fost un mare plus faptul că Wi Fi-ul funcționează peste tot și netul are o viteză decentă.

 

 

Hotelul Warwick mi s-a părut a fi o alegere excelentă și sigură pentru un prim contact cu insulele Bahamas.
A! Și mai are un avantaj: este la 10 min de mers pe jos de Cabbage Beach, una dintre plajele publice faimoase din Paradise Island.

 

 

Oferta de preț pentru întregul pachetul de vacanță, cu zbor Condor inclus o găsiți la acest link, pe siteul TUI TravelCenter.

Pentru coordonate geografice click aici.

Review-uri de la alți oaspeți aici.

 

Breezes Resort & Spa All Inclusive, Nassau 3*

 

Am schimbat cazarea și am ajuns pe coasta de nord a insulei principale, New Providence. Clar sunt avantaje în a fi printre primele hoteluri dintr-un anumit loc! Breezes nu face excepție: este amplasat pe cea mai frumoasă plajă din New Providence – Cable Beach, iar oaspeții săi se bucură din plin de nisipul alb și fin de aici.

 

Cei de la Breezes își numesc serviciul “Super Inclusiv”, cu garanția că prețul pe care îl afișează este cel pe care îl vei plăti la final, fără niciun fel de taxe suplimentare legale, adaugate la factura finală, după modelul american.
Aceasta înseamnă că aici sunt incluse toate mesele, băuturile, terenurile de sport și activitățile de apă (fără scufundări), Wi-Fi, divertisment și serviciul de concierge.

 

Percepția mea este că se adresează în special cuplurilor mai mature și cu un buget mai redus.

 

Hotelul are nevoie de un boost de modernitate și de o mai bună izolare fonică a camerelor, lucruri de care managementul este conștient și pe care încearcă să le compenseze prin amabilitatea personalului și printr-unul dintre cele mai mici prețuri din Bahamas (de la 150 USD/pers./noapte, Ultra All Inclusive, în extrasezon).
Trebuie spus că Breezes Resort & Spa este considerat unul dintre cele mai bine cotate hoteluri din categoria value for money. 

 

Credit foto: ©Breezes Resort & Spa

 

Iar ca o experiență personală pot să va spun că, deși am fost reticentă în a-i recunoaște atuurile la început, aici am avut parte de cea mai autentică distracție (chiar dacă repertoriul formației live se oprea pe la începutul anilor ’90) și de un răsărit spectaculos.

Oferta de cazare poste fi consultată la acest link.

Pentru coordonate geografice click aici.

Review-uri de la alți oaspeți aici.

 

Meliá Nassau Beach All Inclusive, Nassau 4*

 

Când vine vorba de lanțul Melia sunt subiectivă pentru că, recunosc, sunt fan. Iar faptul că am avut privilegiul încă o data de a beneficia de Royal Service (The Level se numește aici), nu mi-a făcut deloc misiunea ușoară.

 

Promisiunea brandului spaniol este consistentă și unitară, de peste 60 de ani, în toată lumea. Sigur că fiecare loc capătă personalitatea oamenilor care îl deservesc, iar asta poate să fie bine sau rău, dar un anumit standard de imagine, calitate și confort l-am întâlnit ca o constantă peste tot.

 

Acestui resort Melia Nassau Beach transformat și renovat în 2013, cu aproape 700 de camere și apartamente, îi stă foarte bine pe cea mai fumoasa plajă din insula New Providence – Cable Beach.
Se adresează tuturor categoriilor de clienți (cupluri, familii, grupuri etc.).
Apa oceanului este absolut incredibilă, iar posibilitățile de agrement sunt nenumărate, așa că nu stați pe gânduri și încercați-le!

 

Credit foto: ©Melia Nassau Beach

 

O să vi se facă foame la un moment dat și va trebui să luați decizii grele de genul “în care dintre cele 7 restaurante să luăm cina?” Apoi se cere făcut și turul barurilor și dansat pe muzica live tematică.

 

Credit foto: ©Melia Nassau Beach

 

Chiar dacă raportul calitate-preț mai suportă îmbunătățire în opinia unora dintre clienți și Wi-Fi-ul nu bate până la etajul 9, unde am fost noi cazați, Melia Nassau Beach punctează la aspectul camerelor “The Level” (VIP), al spațiilor comune și al plajei.

Oferta de preț pentru întregul pachetul de vacanță, cu zbor Condor inclus o găsiți pe siteul TUI TravelCenter, la acest link.

Pentru coordonate georafice click aici.

Review-uri de la alți oaspeți aici.

 

 

***

Tururile noastre culturale ne-au purtat prin câteva alte proprietăți, unele fiind un fel de obiective turistice în sine.
De exemplu Towne Hotel, în Nassau, amplasat chiar în centrul vechi al capitalei insulelor Bahamas. Este în proprietatea unui cuplu de englezi pasionați de artă de peste 30 de ani. La fel ca și papagalul care întâmpină fiecare oaspete cu un “Hello!” generos.

 

 

Preț orientativ: de la 119 USD/camera dubla/noapte + taxe.

Review-uri aici (link).

 

Am lăsat la final ce mi-a plăcut mie cel mai mult în Nassau și anume Graycliff Hotel & Restaurant 5*, situat tot în centrul vechi al capitalei. Aparține unei familii de italieni mari iubitori de natură, vinuri și ciocolată. Ușor de înțeles de ce acest boutique hotel m-a intrat pe sub piele imediat.

 

 

Preț orientativ: de la 326 USD/camera dubla/noapte + taxe.

Review-uri aici (link).

 

Ultima proprietate vizitată, dar pe care aș urca-o oricând în top 3 dacă aș face unul, este Dunmore Hotel & Residences, în Harbour Island (lângă insula-mama Eleuthera). De ce? Pentru că…tot: amplasare pe plajă cu nisip roz din top 10 mondial, mâncare, servicii, facilități și cazare.

 

 

Preț orientativ: de la 665 USD/camera dubla/noapte + taxe.

Review-uri aici (link).

 

Concluzie de ansamblu
Insulele Bahamas oferă opțiuni de cazare pentru o gamă variată de “portofele”.  Nu este o destinatie de backpacking, deci chiar si acest minim porneste de la 119 USD/camera dubla/noapte + taxe.

Cu siguranță Bahamas este o destinație care își merită renumele și care este chiar atât de fumoasă pe cat pare!
Deși nu mulți români și-o permit încă, am fost surprinsă plăcut să constat la acest final de an că am în lista de prieteni virtuali mai multe persoane care și-au petrecut acolo sărbatorile. La cât mai multe!

 

Informații si rezervări pentru o vacanță de memorabila în Bahamas se pot face la colegii mei de la TUI TravelCenter (oferte@tui-travelcenter.ro).
Puteti arunca un ochi și pe site: https://www.tui-travelcenter.ro/vacante-exotice/bahamas

 

 

Ianuarie, 2018

Comentarii

Citeste mai departe