Am ieșit din București în poate primul week-end călduros din aprilie. Anul acesta primăvara vine greu, anevoios, dar vine negreșit. Mărturie stau zilele din ce în ce mai lungi, verdele energizat al ierbii și activitatea animăluțelor. De altfel, acesta a fost și motivul principal pentru care am fost deosebit de matinali sâmbătă dimineață.

 

Faptul că Dobrogea este destinația noastră preferată nu mai este nicio surpriză. Batem an de an drumurile ei, însă mereu descoperim trasee și locuri pe care nu le-am abordat înainte, iar ieișrea aceasta a fost în aceeași notă.

🚗 Ruta noastră a fost: București – Brăila (am trecut Dunărea cu bacul) – Macin – Babadag – Gura Dobrogei – Cernavodă – București.

🛌 Pentru cazare, de data asta am ales să dormim în Babadag – găsiți aici câteva opțiuni. Anul trecut am optat pentru Greci ca punct de pornire în explorarea Munților Macin. Câteva sugestii găsiți aici.

⚠️Deși în imagini am ales să surprindem partea frumoasă a peisajului, realitatea este însă mult mai nuanțată.

 

Ziua 1 – Munții Măcin, Dobrogea

 

Mai multă lumea decât ne-am fi așteptat, însă este de înțeles: peisajul atrage de-o potrivă drumeți experimentați, începători și bicicliști. Traseele au un grad moderat de dificultate, chiar scăzut, dacă nu țineți să faceți toată cresta.

 

 

Sopârlițele sunt active și vioaie, păsările la fel. N-am văzut deloc șerpi, iar singura țestoasă peste care am dat încă sforăia în fundul vizuinei.

***

Ziua 2 – Gura Dobrogei și împrejurimile

 

Ai zice că repararea unui drum este un lucru bun. Ei bine, nu și când acesta duce la o mănăstire aplasată într-un cardul natural deosebit de important pentru speciile de animăluțe care locuiesc aici. Fiind duminică, era pelerinaj și un trafic de autostradă, dublat de amatorii de grătare, muzică tare și ATV-uri.
Din fericire, spațiul este generos și ne-am îndepartat suficient de mult pentru a găsi liniște și a explora în voie.

 

 

Descoperirea acestei ieșiri a fost peisajul acesta de lângă Cernavodă.

 

 

Restricțiile de week-end ne-au scurtat vizita în Dobrogea, însă ieșirea asta ne-a dezmorțit un pic și ne-a dat energie suficientă pentru o săptămână-două. Revenim curând!

 

 

Comentarii

Citeste mai departe