IMG_1216

Recunoastem deschis: unul dintre hotelurile in care ne-am simtit foarte relaxati pe toata durata sederii aici.
Asta pentru ca atmosfera este una foarte “de casa”, comoda, animata in zona centrala, dar si cu spatii linistite, in care am lucrat cu spor.

In peninsula Ancon, situata la aprox. 15 km sud de Trinidad, sunt doar trei hoteluri: Club Amigo Ancon 3*, pe care l-am vizitat in treacat, Club Amigo Costasur 3* si Brisas Trinidad del Mar 4*, care face parte dintr-un lant de hoteluri detinute de Cubanacan, una dintre agentiile de turism mari din Cuba.
Toata lumea il recomanda cu prioritate si este usor de inteles de ce. 

Plaja

Hotelul este situat direct pe plaja, la Marea Caraibelor. In aceasta zona, nisipul si apa sunt asemanatoare cu cele de la Mamaia. Poate apa un albastru mai deschis, insa nisipul este foarte asemanator.
In plin sezon, cand hotelul este ocupat la capacitate maxima (noi am prins Semana Santa si vacanta copiilor, deci mai aglomerat de atat cu greu se poate) plaja tot nu se umple, fiind atata de lata si lunga incat incorporeaza lejer si celelalte doua hoteluri care se vad in zare.
Si inca ceva: in drum spre plaja, dar si in vegetatia din jurul piscinei, sunt mai multe tipuri de gropite in pamant. In ele traiesc, total inofensive, cateva tipuri de soparle si crabi.
Dintre toate, este un tip de soparla care ne-a castigat simpatia de la prima vedere: pe langa faptul ca merge usor cracanat cu picioarele din spate, isi mai si ridica coada si o ruleaza ca pe un carliont de pret. Copiii erau dupa ele toata ziua!

Complexul hotelier

IMG_1150

Suprafata complexului este semnificativa, cumva in forma trunghilara.
In fata sunt doua canale pline de pasari si animale mici, in spate, Marea Caraibelor.

Am aflat de la managerul hotelului ca arhitectura corpurilor de cladire ce alcatuiesc complexul Brisas este cea a Vilei Trinidad, o casa coloniala celebra, din centrul orasului, care este inclusa in Patrimoniu Umanitatii.
De asemenea ne-a spus ca hotelul este dedicat familiilor cu precadere, dar este la fel de potrivit si pentru turismul bazat pe incentives, pentru nunti, luna de miere si circuite culturale.
Am auzit vorbindu-se multa spaniola, franceza, germana si engleza, in aceasta ordine.

Restaurante

Ne-am propus sa testam toate cele trei restaurante a la carte. Sistemul hotelului este All Inclusive, dar pentru restaurantele acestea este nevoie de o rezervare in prealabil:
– “El Vigia”, foarte elegant, situat intr-un turn din carese vede panorama intregului complex si a zonei. Este o imagine pe care sa o iei cu tine acasa;
– restaurantul cubanez “El Conuco”, tip ranch, in care se servesc mancarurile cubaneze tipice, bazate pe orez, fasole neagra, carne sau peste si deserturi de fructe si branza;
– “Los Pirates”, un mic loc cu trei sau patru mese, amplasat chiar in mijlocul piscinei, cu mancare bazata pe produse marine, este cel mai intim dintre toate.
Peste tot serviciul a fost ireprosabil, rapid si mancarea excelenta.
Si restaurantul-bufet se ridica la inaltime, mancarea este bine gatita si variata pentru standarul hotelurilor cubanez.

Holul cu balansoare

O particularitate a acestul hotel este holul interior, care da in gradina. Este plin cu niste balansoare tip cupa, suspendate, pe care este batalie! Un sofer de taxi vorbaret ne-a spus ca, de fiecare data cand vine cu fiica-sa, nu o mai poate dezlipi de acolo decat cu lacrimi.

Interior

IMG_1138

Camera e care am avut-o noi a fost un apartament cu doua incaperi mai mult decat spatioase, despartite prin usi batante, ca la barurile din filmele western. Este un element specific in multe case cubaneze, la fel ca si balansoarul.
Ce nu au rezolvat inca (si am prins zile in care nu a suflat deloc vantul) este problema tantarilor. Desi probabil dau cu fum regulat, cand nu este pic de vant pot fi multi si recomandarea ar fi spray-ul repelent sau aparatul contra-tantarilor adus de acasa, pentru ca in Cuba inca nu a ajuns.

 

O facilitate pe care am testat-o: peluqueria, adica coaforul!

IMG_9725

Desi in Cuba nu mai este la moda, daca vreti sa va faceti parul tip afro, cu tot felul de codite impletite, in zeci de modele, este aici o doamna care “croseteaza” rapid, in timp ce iti pune un film romantic ca sa nu te plictisesti o ora cat dureaza impletirea completa a parului.

Eu, neavand foarte mult par, nici nu am apucat sa vad finalul filmului si a iesit asa.

Apoi, timp de 7-10 zile, coafura rezista! Spalatul se face cu frecventa normala, insa cu grija. Persoanele de culoare au nevoie maxim o data pe saptamana sa merga la refacut anumite codite care se slabesc in timp. La noi, sau cel putin la mine, s-a pastrat bine cam 5 zile, dupa care l-am desfacut.

Targ de produse locale

In multe hoteluri este o practica comuna sa invite cativa artizani locali sa isi expuna produsele, dandu-le sansa sa vanda turistilor ceva autentic cubanez.
Intr-adevar, era acolo un dom care slefuia de dimineata pana seara ornamente din tot felul de materii prime: nuca de cocos, lemn, scoica, os etc.

Atmosfera

Zilele aici se rostogolesc domol, iar serile sunt animate de spectacole live, in fiecare seara am prins un program diferit! Cand a plouat, hotelul a tinut cursuri de facut cocktail-uri. Sunt foate bine pregatiti, si, pentru ca nu este un hotel de lux, atmosfera este una mai apropiata de spiritul cubanez.
Aici am vazut finala meciului de baseball dintre Pinar del Rio, echipa noastra “adoptata” si Matanzas, echipa antrenata de Victor Mesa, o vedeta locala un pic “loco”. Evident ca lumea nu isi poate lua ochii de la el, pentru ca se manifesta expansiv si gesticuleaza mult.
Va suna cunoscut tiparu?
In seara meciului tot personalul pasionat s-a adunat in lobby, indiferent de echipa sustinuta si au trait fiecare “cariera”, fiecare aruncare, incurajandu-si preferatii.
Si noi, printre ei, desigur!

Distanta fata de aeroportul din Havana: aprox. 365 km
Distanta fata de Parcul Natural Topes de Collantes: aprox. 30 km
Distanta fata de Marina Marlin: 1 km
Distanta fata de alte orase cu valoare istorica: 70 km pana in Sancti Spiritus si 80 pana in Cienfuegos.
Nr. de camere: 241, din care 229 sunt duble standard, 10 junior suites si doua cu facilitati pentru persoanele cu handicap. Fiecare camera are safe, telefon si televiziune prin satelit (inclusiv HBO)
Baruri: 3
Restaurante: 3, doua a la carte si unul tip bufet
Servicii incluse: sistem All Inclusive, room service 24h, club pentru copiii, sala de sport, jacuzzi
Internet: exista doua calculatoare pe baza de cartele valabila o ora (6CUC).Merge foarte greu, ca peste tot in Cuba unde este acest sistem.
Sala pentru runiuni si evenimente:1, cu o capacitate de 20 de persoane
Facilitati: piscina, animatie diurna si nocturna, teren de tenis, sala de jocuri, volei pe plaja sau in piscina. Se pot inchiria biciclete, scutere si mai multe tipuri de ambarcatiuni mici, nemotorizate, pentru sporturi nautice, magazine (inclusiv unul de trabuce), farmacie si birou pentru organizarea de excursii optionale.
Serviciul medical este “on call”.

 

 

Comentarii

Citeste mai departe