Dupa ce i-am zis in toate felurile, de la Sanoma, Samona, Sanona si am lasat-o pe ultima zi a primei parti din experienta dominicana, am ajuns si aici! Pe insula Saona.
Ca orice loc paradisiac ascuns, accesul nu este facil. Iar noua ni s-a parut de doua ori mai dificil, pentru ca am carat dupa noi cele peste 30 kg de bagaje, fiind in drum spre La Romana!

Cu ele mai tarate, mai carate in spate sau mai ajutati fugar de cate o persoana straina, le-am purtat pe rand in autocarul de transfer, in sageata care a facut oprire la o minunata “piscina naturala”, in care ne-am balacit pentru circa 45 de minute, iar in jur de 12:30 ne-am debarcat pe aceasta insula. 

IMG_8517

 

Saona este situata in Marea Caraibelor, spre deosebire de Punta Cana, care are iesire la Oceanul Atlantic. Are 110 km patrati si este incadrata ca rezervatie naturala.
Ne asteptam sa facem o incursiune in interiorul ei, sa vedem fauna si flora locala sau micutul sat care este pe insula. Din pacate, aceasta excursie s-a limitat la relaxare pe plaja magnifica.

Ne-am infipt, impreuna cu tot grupul, in bufetul de pe plaja si apoi ne-am bucurat de cateva ore de zacut la umbra palmierilor.
La inceput, poti zace linistit cu intermitente, pentru ca te asalteaza vanzatorii de bijuterii, nuci de cocos, palarii si doamnele care fac masaje pe plaja.
Ori eram noi prea obositi dupa ce ne-am luat la tranta cu bagajele, sau erau ei prea multi si noi nu mai aveam stamina sa fim comunicativi, cert este ca i-am refuzat pe toti. Bogdan a primit insa un masaj gratuit, mult apreciat de spatele si umerii lui dupa ce a carat bagajele.

Despre plaja din Saona cel mai bine vorbesc imaginile, pentru ca nu am cum sa pun in cuvinte o apa profund turcoise, un nisip manos, alb, stralucitor si palmieri crescuti in voie pana la inaltimi ametitoare.

 

Obama, ghidul nostru, a dat strigarea in jurul orei 15. Ne-am ingramadit precum niste imigranti in doua barcute mici, dar cu multa putere, care ne-au dus in forta pana la catamaranul cu care am revenit in Bayahibe. Drumul inapoi a fost cel mai distractiv, pentru ca a presupus mai multa Cuba Libre, dominicance cu fustite colorate in steagul national care au incins atmosfera explicandu-mi filosofia lor de viata: Nada importa aqui!  Solamente de vivir la vida!

Frumos, nu?

 

Dintre toate excursiile facute de noi, pe de o parte este cea mai lunga si presupune schimbarea a patru mijloace de transport intr-o singura zi, pe de alta parte aduna cele mai multe imagini si scene idilice din Marea Caraibelor, adaugandu-le viata, muzica si rom.

saona


Informatii si sfaturi utile:

  • in drum spre Bayahibe, locul de imbarcare, am oprit la un fel de super-market cu produse diverse, destinate turistilor. Este important sa stii ca un procent important din cumparaturile facute in aceste locuri oficiale se duc catre sistemul de invatamant dominican.
  • tot ce cumperi, trebuie sa cari. Nu pare mare lucru, insa la final poti adauga si o sticla de rom cu poza ta pe eticheta, pentru 15 usd si un CD cu muzica de pe catamaran.
  • exista o persoana dedicata care face poze si filmeaza pe rand cuplurile, urmand ca dupa prelucrare sa trimita materialele fiecarui client, la hotel, contra cost;
  • in rucsacul de mana este bine sa pui lotiunea cu factor de protectie si un spray contra ganganiilor, desi pe acesta din urma noi nu l-am folosit.

***

Excursia este organizata de Hotelbeds, parte a grupului TUI.
De altfel, colegii mei de la TUI TravelCenter au pregatit pachete diverse pentru Republica Dominicana, pe care le puteti consulta la acest link: https://www.tui-travelcenter.ro/ro/subcateg-35-produs-2-subtip-2–Republica-Dominicana

Mai multe povesti din Republica Dominicana gasiti aici: https://www.unanhaihui.ro/tag/republica-dominicana/

Comentarii

Citeste mai departe