iconita de “hotel vizitat”

IMG_1362

In timpul vizitei in Trinidad, toata lumea ne-a recomnadat Hotelul Iberostar pentru accesul la Internet si pentru serviciile de inalta calitate, gestionate de majordomnul dedicat.

Initial, ne-am simtit mai atrasi de mirajul wi-fi-ului si cu acest gand am pornit din Peninsula Ancon, care este la cca 12 km sud de Trinidad, catre Iberostar Grand Hotel, are este situat centrul sau. Mai bine zis intr-una dintre cele doua piete considerate fiecare un alt tip de centru. 

Desi nu ne-am cazat aici si am venit ca o furtuna, neanuntata, unul dintre managerii hotelului a avut amabilitatea sa ne primeasca, sa stea de vorba cu noi si sa ne arate hotelul.
Face parte dintr-un lant international cu standarde care garanteaza un nivel constant de calitate in toata lumea, dar acest Iberostar Trinidad iese din tipare, pentru ca este un hotel boutique ce pune accent pe confort, lux si servicii personalizate. Neobisnuit pentru un lant hotelier de talia Iberostar, insa atat de potrivit cu imaginea Trinidadului!
Hotelul a fost inaugurat in 2006, pastrand la strada fatada unei case coloniale tipice din aceasta zona.
In trecut aici era tot un hotel, iar dupa Revolutie s-a facut un bar cubanez.

Este bine de stiut ca se adreseaza exclusiv tinerilor de peste 15 ani si adultilor!

Mi-a atras atentia in mod deosebit faptul ca la exterior, hotelul pare cu un singur etaj, desi la interior are doua!
Acest lucru se datoreaza faptului ca zona istorica a Trinidadului este inclusa in Patrimoniul UNESCO inca din 1988 si constructiile sunt limitate la un regim de inaltime cu un singur etaj. Inalt, ce-i drept!

Descoperirea Cubei nu ar fi completa fara incercarea bucatariei locale, ea insasi un mix de influente spaniole, africane, chinezesti si, desigur, caraibiene.
Restaurantul hotelului asigura oaspetilor micul dejun si cina (sistem half board).
Dar micul dejun este punctul forte! Si cocktailurile dupa cum am constatat, pentru ca am baut aici cea mai buna bautura Pina Colada.
In zona barului si a restaurantului, relaxarea si buna dispozitie sunt asigurate de muzica chill out in timpul zilei si pian live, seara.

Locul, per ansamblu, este ideal pentru evenimente deoarece ai atatea lucruri de facut dupa ce s-a terminat conferinta sau team-buildingul: ai de exploarat un oras cubanez ca niciun altul, ai mare si plaja la 12 km si ai Topes de Collantes, adica munte, la cativa zeci de km nord.
Sala de conferinte are o capacitate de pana la 70 depersoane, este dotata cu intreg necesarul de aparatura audio-video si cu staff-ul tehnic de rigoare. Poate parea obisnuit, dar eu am vazut ca este greu in Cuba cu suportul tehnic, pentru ca sunt putini specialisti pe acest segment.

Gradul de ocupare este foarte mare, in ciuda pretului de cca 300 CUC/camera dubla in sezon pe care l-am zarit la receptie, astfel incat managementul are in plan o extindere a hotelului si adaugarea unor facilitati ca piscina si centru spa.

Ah! Internetul este doar pentru oaspetii cazati in hotel si e disponibil in zonal lobby-ului! Noroc ca ne-am impretenit suficient cat sa primi si noi acces. Dar nu a fost sa fie, caci afara se pornise o ploaie de vara cu bolboci si in Trinidad, cand ploua, netul se piteste bine-bine undeva unde nu poate fi gasit!

Distanta fata de aeroportul din Havana: 350km
Distanta fata de aeroportul regional din Trinidad: 2km
Puncte de interes din apropiere: la 247km este celebrul Cayo Coco
Nr. de camere: 40, cu toate facilitatile necesare si decorate cu mult bun gust. 36 sunt standard, iar 4 sunt junior suite.
Baruri: 1
Restaurante a la carte: 1
Servicii: majordomn si serviciu in camera intre 7:00 si 23:00
Internet: Wi-Fi
Sali de conferinta: 1

 

Comentarii

Citeste mai departe