IMG_2582

Impunator.

Este complexul hotelier cu cea mai mare capacitate de cazare pe care l-am vizitat aici, in Varadero, cu 1110 camere. Este un hotel ce vizeaza in principal familiile, dar cu o zona dedicata exclusiv adultilor.

La intrare este o zona de asteptare si de relaxare, iar receptia este in stanga. Intregul lobby are trei sectiuni deosebit de spatioase, cu tavane inalte, pentru a cuprinde cat mai mult aer. Receptia este departe de plaja si de aceea este foarte cald. Culorile dominante in interior sunt neutre, intr-o gama retinuta de bejuri.

Hotelul RIU Varadero este construit doar de trei ani. Arata nou, insa mie mi s-a parut destul de impersonal. Pe de alta parte, ma si gandesc cate treaba permanenta este sa intretina corpurile de cladire, plaja si mai ales spatiile verzi, intr-un complex in care ai nevoie de masina (carrito zic ei aici, la masinutele de golf adaptate pentru turisti si bagajele sale). Cand l-am vizitat noi, hotelul nu era plin, de aceea unele spatii erau inchise, iar la altele se lucra pentru o le da o alta functionalitate.

Vin multi canadieni, germani, spanioli si argentinieni. Rusi de asemenea. Este aceeasi clientela ca in majoritatea Cubei. Sunt si romani aici, intre RIU si TUI fiind o relatie de business stransa.

Am inceput vizita cu piscina din zona dedicata familiilor, situata pe o esplanada verde si concentrata in jurul unei roci decoative imense. De aici, perspectiva asupra cladirii lobby-ului si a corpului cu restaurantele mi-a ramas in memorie prin suprafata intinsa pe care o ofera privirii.

Am continuat catre piscina cea mai galagioasa si animata, in care au loc programe distractive pe durata intregii zi. Tot aici sunt si facilitatile pentru copii, deci va imaginati ce chiraiala poate fi! Iar clientii, nu numai ca nu fug de aceasta zona, ci doresc recurent sa se cazeze in proximitatea ei.

IMG_2594

Sectiunea dedicata adultilor, mai retrasa si linistita, are un fel de terasa la inaltime, de pe care vezi tot ce se intampla jos, in apa si pe sezlonguri.
Faptul ca vorbim de un complex atat de mare, face ca plaja sa fie putin departe pentru o seama de oaspeti cazati in corpurile centrale. Aceasta ar fi o posibila explicatie pentru care piscinele sunt pline la orice ora din zi.

Insa noi am ajuns si e plaja, printr-un culoare taiat efectiv in vegetatie! Sunt mai multe cai de acces, aceasta era cea mai apropiata de locatia noastra si am avut noroc ca ne-am lipit de un carrito (o masinuta asemanatoare cu cea de golf), pentru ca merseserm ceva!
Eu ca eu, insa insotitoarea mea, miniona si deci pe niste platforme impresionante, mi-a trezit simultan compasiune si admiratie pentru cate a indurat aratandu-mi o parte destul de mare din resort!
Ii multumesc, pentru ca fara ea aveam toate sansele sa ma ratacesc dupa 5 minute.

RIU este un lant de hoteluri parte din World of TUI, iar colegii mei au pregatit o oferta speciala pe care o gasiti aici: https://www.tui-travelcenter.ro/ro/cazare-hotel-pensiune-oferta-2531

Distanta, ca si timp, fata de aeroportul din Varadero: 45 minute
Distanta fata de centrul statiunii: 14 km
Nr. de camere: 1110 tip Superior Suite, Delux sau Royal Suite si cele mai accesibile, Hotel Rooms
Baruri: 9, incluzandu-le si pe cele din zona piscinelor
Restaurante a la carte: 6 a la carte si 2 bufet
Facilitati: magazine (inclusiv unul dedicat trabucurilor), sala de jocuri, baby club, teren de golf, sali de conferinta, sala de fitness, aerobic, sauna si bai cu abur, fizioterapie.
Piscine: 3, cu sectiune dedicata copiilor
Servicii: all inclusive, cu asistenta 24h24
Internet: Wi-Fi in lobby

 

Comentarii

Citeste mai departe