IMG_2803Asa cum s-au simtit presedintii si starurile de cinema

 

Dupa doua saptamani de umblat haihui prin Cuba, ne-am reintors in Havana. De data aceasta in alt cartier, unul rezidential, asemanator cu Primaverii cumva. Se numeste Miramar si nu am fi ajuns aici daca nu am fi stat la hotelul Melia Habana.

 

Fata de Melia Cohiba, cel mai impozant hotel din oras, Melia Habana este inaltat pe o esplanada, are o intrare larga, cu o insula in forma de lac, plina de palmieri si este la cativa zeci de metri de mare. Mai exact, este “prins” intre oras si mare.

 

Cu siguranta exteriorul nu este punctul lui foarte. Estetic vorbind, se putea mai bine.

Dar…

 

V-am mai povestit cum este sa ai in fata o fereastra deschisa catre mare. Aici, zilnic, cateva sute de persoane au parte de aceasta priveliste si de calmul pe care il transmite o intindere albastra de apa.
Este adevarat ca noi am fost rasfatati din nou. Pe langa faptul ca am avut parte de aceasta vedere extraordinara, am fost cazati la unul dintre etajele dedicate serviciului The Level, o denumire care se caracterizeaza prin facilitatile unice pe care le ofera: persoana dedicata la receptie tot timpul, restaurant propriu celor cazati in aceasta zona, mic-dejun in camera inclus in pret, ziare “proaspete”, late check-out, serviciu de spalare de haine expres etc.
Si, daca toate astea pe noi ne incantau si nu prea, ce am “supra-apreciat” a fost Internetul. Asta pentru ca, de departe, aici am avut cel mai bun Internet wi-fi din Cuba. Stiu, de la 1 la 2 este o crestere de 100%, insa zau, a contat foarte mult.
Aici putem baga mana in foc ca este cel mai bun serviciu de internet!
In camera, nu in lobby!

 

Apropos de camera, se poate ajunge pana la enormitatea aceasta de apartament in care aproape ca ne pierdeam. Aveam pana cand si doua dressinguri!
Terasa, de departe cea mai spectaculoasa componenta a camerei (pentru noi) se intindea cat era apartamentul de lung si iti arunca in fata, de la etajul 7, marea!
Am retrait senzatia de pe vasul de croaziera, cand, de oriunde priveai, vedeai doar marea.
Aici este la fel, fara tangaj, desigur.
Si o curiozitate: usa glisanta se deschide doar din interior. Daca ai iesit afara si ai inchis-o, trebuie sa astepti…pana vine menajera a doua zi!
Sau sa plonjezi cu parapanta in cea mai mare piscina din Havana, care se vede jos, chiar in buza marii.

 

IMG_0799

 

In zilele petrecute acolo ne-am tot intalnit cu actorii care filmeaza acum ultimii 14 ani din viata lui Ernest Hemingway. “Papa” se numeste si deja toata lumea in Havana vorbeste despre succesul sau. Au inchis si Finca Vigia pentru asta!
De aici si pana a ne intreba ce alte personalitati au mai trecut pe aici nu a fost decat un pas. Pe care l-am facut catre partea din spate a lobby-ului, unde, pe pereti, atarna fotografii cu personalitati care au stat aici de-a lungul timpului.
Sa vedeti ce display! Nu va stric surpriza, va invit aici!

 

— Colegii mei de la TUI TravelCenter au creat un pachet special pe care il puteti gasi aici: https://www.tui-travelcenter.ro/destinatie/Cuba/Cuba

 

➡ Gasiti aici cateva activitati care nu trebuie ratate in Havana:

Localizare: cartierul Miramar, vis-a-vis de Centrul Comercial Miramar si langa Centrul de Conferinte din Havana.
Camere: 397. Liftul care deserveste hotelul este transparent si se vede minunat in jur!
Restaurante: 4
Baruri: 5
Facilitati: room service 24 de ore, transport gratuit pana in centrul Havanei, organizare de tururi si activitati prin companiile de turism partenere, sala de fitness, sauna, jacuzzi, terenuri de tenis, mini club, masaj, salon de frumusete, parcare, taxi, serviciu medical 24-hour, galerie de arta, magazin de trabucuri, inchiriere de autoturisme etc.
Sala de conferinte pentru 200 persoane
Piscina: 1, cea mai mare din Havana
Internet: wi-fi in camera

Hotelul este recomandat calatorilor de orice fel, in aceeasi masura in care este recomandat pentru calatoriile de business.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Citeste mai departe