Martin_Bihounek_120813_MCB_2884

Imagine preluata de pe biker.hr

Prin acest articol, prietenii nostri Dan&Ioana ne-au facut sa ne gandim la Austria si din alta perspectiva decat cea a unei destinatii de ski si snowboard. Asteptam curiosi partea a doua a materialului, dupa ce se intorc de la maraton. 

***

Trebuie sa admitem ca suntem destul de norocosi ca traim in Romania.

Nu doar pentru ca avem, “in curtea din spate”, munti numai buni de explorat pe bicicleta, ci si pentru ca putem ajunge, in maxim 3 ore de zbor sau aproximativ o zi de condus, in zona poate cea mai ofertanta din punctul de vedere al varietatii traseelor de bicicleta din Europa, Muntii Alpi.

Fie ca doresti sa iti fortezi limitele pe urcari nemiloase, fie ca vrei sa strabati poteci nesfarsite sau sa te aventurezi pe platouri alpine in ture epice, in Alpi exista intotdeauna ceva potrivit de facut pentru fiecare. Bineinteles, asta daca nu cumva vrei sa iti incerci puterile calare pe un DH intr-un bike park asistat de ski lift.

 

Statiunile ofera toate conditiile, ca si in sezonul de ski, deci nu doar ca vei avea parte de un pedalat de exceptie, dar sunt multe lucruri de vazut si de facut cand oboseala te da jos din sa.
Si daca tot vrei sa iei pedalatul in serios, vei vrea sa stii ca anual, in luna iulie, se intampla, in Salzkammergut, in inima Alpilor, cel mai spectaculos maraton MTB din Europa – Salzkammergut Trophy, al carui punct central este localitatea Bad Goisern.
In cifre, Salzkammergut Trophy inseamna peste 4000 de participanti din 44 de tari, care concureaza pe 7 trasee, cu lungimi cuprinse intre 22 si 211 km si niveluri variate de dificultate.

67226_218747

Imagine preluata de pe bikeboard.at

 

Intreaga regiune Salzkammergut cuprinde nu mai putin de 1300 km de trasee offroad pitoresti, marcate, ce combina peisaje lacustre cu inaltimi ametitoare si asezari idilice. Harti detaliate cu traseele din zona poti fi procurate de la fata locului, iar traseele de la editia 2015 a Salzkammergut Trophy se gasesc aici.

De ce nu, intre Bad Goisern si localitatile invecinate se poate practica ciclismul de sosea.

 

Pentru o placere concentrata, exista in zona si 4 bike park-uri:

    • Planai-Schladming (63 km distanta fata de Bad Goisern),
    • Wagrain (98 km),
    • Leogang (125 km)
    • Saalbach Hinterglemm (144 km).

Ultimele doua sunt conectate printr-un tur XXL care traverseaza 5 munti si 5 instalatii de urcare, cu peste 5000 metri diferenta de nivel (The Big 5 Bike Challenge).

Leogang-Bikepark-MTB-North-Shore

Imagine preluata de pe xtremespots.com

 

In afara concursului chiar si spectatorii vor avea un program incarcat, cu vizite la expozitia de biciclete, la concursul de downhill pe monociclu si la after party.

In zona mai pot fi vizitate obiective precum cea mai veche mina de sare din lume, in Hallstatt, spa-uri cu apa termala, parcuri tematice, muzee, in total nu mai putin de 120 de atractii turistice, pentru care se pot obtine reduceri cu cardul Salzkammergut.

Daca ai citit articolul pana aici, inseamna ca ti-am captat atentia cu aceasta destinatie deopotriva sportiva si turistica.

 

Cum ajungi aici?

Anul acesta, cursa va avea loc pe 11 iulie.
Din Romania, exista doua optiuni practice prin care iti poti transporta si bicicleta personala, cu valoare sentimentala (desi vei avea posibilitatea sa inchiriezi, de la fata locului, orice tip de bicicleta).

 

Poti alege sa calatoresti cu masina.
Din Bucuresti pana la Bad Goisern sunt 1350 de km, ce pot fi parcursi, estimativ, in 15 ore. Avantajul de a calatori cu masina e acela ca se pot imparti costurile de drum intre pasageri; pe de alta parte, va trebui, probabil sa petreceti o noapte la hotel, prin urmare, vor fi practic 2 zile de drum dus si alte 2 zile de drum pentru intoarcere.

050_std

 

Varianta “de lux” este calatoria cu avionul, fie pana la Salzburg (aproximativ 250 euro dus/intors), fie pana la Munchen (175 euro), apoi cu trenul sau masina inchiriata, pana la Bad Goisern.

 

La aceste costuri se adauga transportul bicicletei cu avionul (aproximativ 50-100 euro per segment). Desigur, pentru transportul cu avionul, bicicleta trebuie ambalata corespunzator, iar varianta cea mai simpla este cutia de carton, care poate fi obtinuta gratuit de la orice magazin de biciclete.
Pentru ambalare, va trebui scoasa roata din fata, intors ghidonul si scoase pedalele. Toate componentele trebuie invelite in folie de protectie. Astfel, calatoria cu avionul se poate dovedi in special avantajoasa daca inchiriezi bicicleta la destinatie.

 

Ajuns in Bad Goisern, vei avea la dispozitie o multime de oferte de cazare, de la pensiuni cu 20 de euro pe noapte, pana la hoteluri mai dichisite. In perioada maratonului, locurile se ocupa rapid, dar cu siguranta vei putea gasi cazare in localitatile satelit, intre care te poti deplasa cu bicicleta sau trenul (aproximativ 8 km pana in Bad Ischl).

487_std

Guest post scris de Dan Masariu, viitor participant la “Salzkammergut Trophy”, in iulie 2015.

Comentarii

Citeste mai departe