IMG_9267Este unul dintre cele doua hoteluri din oras, situat chiar in centru, pe strada principala.

Cladirea a fost o casa particulara si, ca mai toate casele din Pinar, intrarea este dominata de o veranda generoasa, cu coloane ornamentale inalte si culori vii.

Are un singur etaj, in jur de 20 de camere duble, foarte simple, dar cu toate facilitatile acoperite: baie in camera, televizor, minibar.
Nu va asteptati la ceva luxos, pentru ca nu este cazul. Hotelul este unul de tranzit, un punct de pornire foarte bun pentru explorarea zonei Vinales.

IMG_9264Marele avantaj al acestui loc sunt oamenii ce alcatuiesc personalul si curatenia.

Camerista, care ne cunoscuse cu 5 minute inainte, ne-a batut in usa doar ca sa ne ureze sedere placuta, ea urmand sa fie libera a doua zi si ne mai avand ocazia sa ne vada.

Nu ni s-a mai intamplat asta in niciun hotel de 5*!

Micul dejun si cina sunt dominate de mancarea tipica cubaneza, fara excese de niciun fel.
Apa calda este o provocare, insa. Pentru a avea parte de ea sunt de evitat orele cand se intoarce toata lumea din excursia de peste zi (pe la 16:00 -17:00) si pana seara dupa 22:00.

Camerele de la strada principala au un mic balcon de pe care este foarte interesant sa urmaresti spectacolul strazii, mai ales in zi de meci de baseball. Ca sa nu mai spun ca vis-a-vis este o gelaterie, adica o masinarie din care iese cea mai buna inghetata la cornet pe care am mancat-o in Caraibe. Ca dovada ca aici coada nu se termina niciodata!

Acest hotel pare a fi si un centru social.

Aici (la bar si la tersasa laterala) se aduna oamenii din oras sa discute despre meciurile de baseball, de exemplu.

Terasa este de departe locul cel mai zgomotos, asta si pentru ca pe ambele strazi care deliniteaza hotelul Vueltabajo circula masini de mare tonaj zi si noapte.

Zgomotul strazii este foarte estompat pentru cei cu camere pe latura secundara, pe partea dreapta a hotelului. Nu exista vedere, dar aceast dezavantaj este compensat de liniste.

Preturi:
Camera dubla, la receptie, este 68 cuc/noapte, iar in agentia de turism cubaneze si in sistemele de rezervari tariful este mai mic, inclus in pachetul turistic.

Comentarii

Citeste mai departe