Un eco-resort situat intre “padurea din nori” si padurea tropicala

IMG_4500

Exact ce ne trebuia dupa Inca Trail, ca sa nu coboram brusc printre oameni grabiti si constructii arhitectonice moderne.
O zi si o noapte petrecute in “casuta hobitilor”! De fapt sunt niste vile, numite casitas, pe care vegetatia din jur le-a acaparat, pe acoperis crescand flori si muschi.

Oaspetii au de toate: padure afara, pasari tropicale la geam, paturi calduroase tesute din blana de alpaca, semineu in camera!
Am facut pentru prima data focul singuri si ne-am intins picioarele cu febra musculara pe masuta din fata fotoliilor, nevenindu-ne sa credem ca avem un semineu numai pentru noi. Cam prea frumos.

IMG_8609

Acest hotel apartine unui lant select de proprietati Inkaterra, fidele conceptului de “eco-friendly” si turism sustenabil, trend pe care l-au initiat din 1975!
Sunt pionieri in Peru si printre fruntasi in lume.

IMG_8821

Ne-au primit cu un mic cufar cu atatea detalii ca nu stiam ce sa luam in mana mai intai. Pana la urma am inceput cu papuceii din cauciuc reciclat, apoi am citit ce ne-au scris, dupa care am vazut ca pregatesc un mic cadou fiecarui oaspete si ca au propria lor gama de produse cosmetice si de relaxare, cu ingrediente 100% naturale. Apa de aici este captata direct dintr-un izvor, iar impuritatile sunt filtrare fara procese chimice.
Cand sa terminam cu investigatul, am primit si ciocolata de la domnul responsabil cu “cabana” noastra! Coplesiti cu atentii  si obositi de pe drum, ne-am permis cateva ore de relaxare inainte de a explora proprietatea.

IMG_8575

Inkaterra Machu Picchu are un centru de aventuri, in care, insotit de un ghid ce ofera explicatii, oaspetii pot face excursii pe domeniul hotelului si pot vedea inclusiv ursul cu ochelari, o specie protejata in aceasta zona,
Noi ne-am plimbat de capul nostru pana cand ne-am oprit la colibri si nu am mai plecat. Pe proprietate au documentat peste 200 de specii de pasari…si peste 300 de tipuri de orhidee.

IMG_8636

Inkaterra ofera pe langa cazare, experiente memorabile, organizand excursii eco-friendly, cu servicii impecabile.

De exemplu, hotelul din Machu Picchu ofera o excursie de o zi pe Inca Trail, pentru a explora mai multe ruine din preajma.
Ne-a placut la Inkaterra armonia si integrarea cu natura, ne-a placut mancarea (aici chiar am testat doua meniuri), ne-a placut atmosfera deosebita data de semineul mergand si lipsa televizorului din camera.

IMG_8639

Iar am plecat prea repede de aici, uitandu-ne in urma cu capetele sucite, dar avand certitudinea ca putem recomanda acest loc.

Inkaterra Machu Picchu s-a deschis in 1991.
Localizare: la 2450 m, in orasul nou Machu Picchu (fost Aguas Calientes)
112 kilometers fata de Cusco (4 ore de mers cu trenul turistic).
Trenul trece prin hotel (desparte unul dintre restaurante de restul proprietatii), ca atare accesul este foarte facil.
Camerele in numar de 85 sunt in vile sau chiar sunt o vila intreaga; decorul lor este unul tipic andin, dar cu accente luxoase. Sunt disponibile de la vile opulente cu terasa privata si o mica piscina plus valet, pana la camera mai simple, intime, ce imbie la relaxare. Camerele sunt dotate cu dezumidificator pentru sezonul ploios, lotiune si aparat impotriva tantarilor, papuci, halat etc. Nu exista televizor, doar natura de afara.

IMG_8580
Servicii si facilitati: ceai in timpul zilei, servit afara si preparat cu plante din propria gradina, dupa metode stravechi, centru natural, de unde se pot rezerva excursiile si tururile ghidate, sauna andina, in care este implicat eucaliptul, bambusul si lumanarile – acesta e un hotel in care SPAul era chiar plin si foarte apreciat, galerie cu suveniruri de unde se pot cumpara produsele cosmetice si de relaxare proprii, 100% naturale.
Restaurante: doua, Cafe Inkaterra si restaurantul principal, plus optiuni de cina privata.
Facilitati: hotelul organizeaza contra cost ceremonii incase, picnicuri si excursii in zona, cu diverse grade de dificultate, vanatoare de comori pentru copii, contemplare de rasarit in padure.
WiFi gratuit in cafenea, langa iaz si in lobby.

Comentarii

Citeste mai departe