IMG_7267Paracas
Din Lima, am luat-o spre sud, catre Paracas. Dupa 3 ore de mers, am ajuns…in praf si vant desertic.
Acest orasel a inceput sa se dezvolte datorita turismului acum aprox. 7-10 ani. Toata coasta de la ocean este un desert cu D mare si, pentru orice investitie in zona, este nevoie de mult mai multe resurse decat in alte regiuni. Cea mai ravnita resursa este apa dulce, care nu exista in mod natural aici, fapt pentru care am ramas profund impresionati de piscina ca un lac din acest complex.

DPP_78

Hacienda Bahia Paracas este un hotel construit acum 5 ani, respectand planurile unui fel de conac traditional (hacienda), concept existent in mai toata America de Sud.

Puncte forte

1. Natura

Pe langa standardul la care este gandit hotelul, serviciile conexe precum disponibilitatea caiacelor si a bicicletelor ajuta la explorarea naturii din jur. Nu mai departe de plaja sunt zeci de tipuri de pasari care mai de care mai active. “Pescuiesc” spectaculos strapungand suprafata apei cu viteza, oferind un spectacol inclus in sejur.

DPP_41

Mai mult, Rezervatia Naturala Paracas este la cativa km, iar insulele Ballestas, faimoase pentru productia de guano recoltata de acolo ca rezultat a unei vieti marine pline, este la jumatate de ora distanta de mers cu barca.

2. Arhitectura si decorul

Materialele folosite sunt cu preponderenta naturale, predominand lemnul, iar regimul de inaltime nu depaseste un etaj. Nici nu este nevoie, amplasarea sa direct pe plaja cu iesire in golful Paracas ne-a fericit privirea chiar de pe terasa camerei noastre situata la parter.

IMG_3074

Este un loc luxos, seniorial, chiar daca este decorat fara excese si opulenta. Fiecare spatiu are doar atatea detalii cat sa il particularizeze si sa spuna ceva despre el. Nici mai mult, nici mai putin.
O parte dintre aleile complexului sunt acoperite partial de umbrarele din lemn pe care se incolacesc arbusti plini de flori multicolore. Efectul ce care il creaza este un joc de umbre paralele, neclintite, ce contrasteaza puternic cu lumina taioasa a zilei.
Acelasi efect l-am regasit si la umbrarele teraselor camerelor.

IMG_7175

3. Serviciile si facilitatile

Paracas este un orasel micut. De fapt un catun. De aceea in complexul acesta au de toate: restaurant cu mancare peruana (se mandresc cu propunerea lor gastronimica), 1600m2 de piscina (repet, in fata hotelului este desert) si Oceano Spa Ud, adica mai mult decat necesar pentru un sejur reusit.

IMG_3042

Noua ne-a placut si muzeul privat, profesionist amenajat intr-una dintre spatiile hotelului. Totul este concentrat catre un personaj regal central, inchipuit cu vesminte placate cu aur. Turul nu costa nimic, dar aduce cunoastere.

Un moment simpatic a fost cand cei din receptie m-au ajutat sa fac rost de toata recuzita necesara si sa insir acolo 4 foi de hartie pentru a face o instalatie a la Calder, cu “La Multi Ani”, pentru doua persoane importante, nascute in aceea zi: mama si Dragos Anastasiu.
Ca orice lucru bun, sederea noastra aici a fost foarte scurta, insa in cele doua zile am putut aprecia acest loc si ne da mana sa recomandan Hacienda Bahia Paracas cu toata siguranta.

IMG_6825

Distanta fata de Lima: 3 ore spre sud

Nr. de camere: 80 si 7 bungalow-uri

Piscine: doua (una pentru copii) + jacuzzi

IMG_3067

Tipuri de camere: simple sau matrimoniale (acestea au toate vedere catre mare), duble (twin), suit si suite-ul Bahia Paracas, cu spatiu dublu si terasa ampla.

IMG_3088

Varsta minima pentru check-in: 18 ani. Pesoanele sub aceasta varsta trebuie sa fie insotite de adulti.

Internet: gratuit, disponibil in tot hotelul

Particularitati: organizeaza evenimente, cum ar fi nuntile, numite Nunti “Noche inolvidable en la romántica Hacienda Bahía Paracas”, pentru care se dau peste cap sa ofere o experienta de neuitat, cu petale de trandafir si tot tacamul.

De asemenea, poti practica Kite Surfing in golf, alaturi de pasari!

DPP_49

In Paracas am mai vazut un hotel de 4*, cu iesire direct pe plaja si un Hilton DoubleTree, deschis acum 4 ani, insa mi s-a parut mult mai dichisita Hacienda si cu un aer autentic.

Comentarii

Citeste mai departe