IMG_3857

Sigur ca nu vii in Cusco pentru a sta numai in hotel, insa, daca alegi sa calatoresti la un nivel inalt, de ce sa nu beneficiezi de conditii de cazare pe masura?

LimaTours, compania care reprezinta brandul TUI in Peru, ne-a facilitat legatura cu managementul hotelului Marriott, pentru a testa serviciile ce au consacrat brandul JW Marriott in toata lumea. Asa am ajuns, putin stingheri si coplesiti de atentia excesiva a personalului, sa cunoastem, pe langa ceea ce stiam despre lantul Marriott, lucrurile unice ale acestei proprietati. Si sunt o gramada!

Inainte de toate, este prima proprietate a lantului Marriott situata la o altitudine asa de mare: 3.400 m!

IMG_4636

Apoi, este singurul hotel dotat cu un sistem de oxigenare suplimentar in TOATE camerele, pentru a ajuta oaspetii sa se aclimatizeze in timpul sederii.
Nu stiu cum vi se pare voua, dar mie acest detaliu mi-a creat o bresa in respiratie de uimire.
Nu a fost cazul, noi venind din Puno si din Chivay (de la atitudini similare), dar imi imaginez ca pentru cei care aterizeaza in Cusco din toate colturile lumii poate fi un ajutor relevant.

IMG_8237

Designul hotelului este departe de a fi unul clasic, pentru ca acest loc a fost un asezamant monahal din epoca coloniala, din sec. XVI, inchinat Sf. Augustin.
Cei de la Marriott au construit cu grija in jurul lui, timp de mai bine de 6 ani, si au pastrat elementele originale.
Dar stiti ce este sub hotel? Ruine apartinand culturii Killke si culturii Inca!
Sunt doua sali transformate in muzeu pentru ca oaspetii sa poate vedea aceste ramasite de constructii pre-columbiene si o colectie de obiecte gasite aici in timpul constructiei (acestea sunt reproduceri, originalele gasindu-se in posesia statului peruan).
Aceste atuuri unice diferentiaza hotelul si ofera oaspetilor sai o experienta culturala unica.

IMG_8244

Pentru a incuraja socializarea (sau cel putin asa mi s-a parut mie) Marriott Cusco are cateva spatii in care ne-am adunat cu placere:
Holul deschis de la intrare, pe care restaurarea si noua decoratie le-au pastrat cat se poate in linia manastirii San Augustin;
Patio-ul central, cu arcadele originale din epoca coloniala, delimiteaza un spatiu cald si deschis, decorat cu obiecte unice de jur imprejur;

IMG_3861

Barul modern, dotat cu televizoare mari si un tavan fals format din abajururi;

IMG_4556
Sala semineului, de departe preferata mea si nu numai, pentru ca era destul de frig afara, cu canapele confortabile, pline de perne decorative, grupate in jurul unui semineu superb a facut deliciul fiecarei seri.

IMG_3891

Camerele in care am stat noi sunt echipate cu toate cele necesare obisnuite pentru lantul Marriott si mult peste ce ar fi nevoie: TV tip LCD de 42″, iDocks, telefon cu acces international, sare de baie extrasa din regiune si ambalata de cei de la Marriott si un artefact original decorativ in zona mini-barului.

IMG_4625

Interviu cu Directorul de Vanzari al hotelului!

Am intrebat-o pe Cecilia Rispa, Directorul de Vanzari, despre istoria si elemente surprinzatoare ale hotelul in cadrul unui mini-interviu, cu ocazia caruia am facut si o prezentare video a hotelului:

Amplasare: hotelul este situat foarte aproape de Plaza Mayor si este inconjurat de principalele atractii turistice ale orasului: Catedrala, Qoricancha, cartierul San Blas, de exemplu;
Nr. de camere: 153, inclusiv 7 apartamente dotate cu atata atentie la detaliu incat au asternuturi de pat de lux;
Servicii: room service si curatatorie de haine 24/24;
SPA: relaxare intr-un amibient de 300 m2, cu elemente revitalizante precum mineralele, combinate cu tehnici si tratamente speciale.
Exista piscina, sala de tratamente, sauna uscata si camera cu vapori;
Restaurante si baruri: Pirqa, unde se poate incerca mancarea peruana intr-un cadru “incas” (peretele restaurantului este original, pastrat din vremea incasilor; Qespi, barul central in care am urmarit primele meciuri ale campionatului mondial cu un Pisco Sour (una dintre bauturile traditionale) in fata;
Sala de conferinte: se numeste Panaka si are o suprafata de 145m2;
WiFi: gratuit in spatiile publice, cu plata sau in camera, in baza statutului de membru.

Recomandam cu aceeasi siguranta si hotelul JW Marriott din Lima, amplasat in Miraflores, chiar pe faleza, cu o vedere de-ti taie rasuflarea asupra coastei.

 

 

Comentarii

Citeste mai departe