IMG_9631

 

Ultima oprire inainte de a ne intoarce in La Romana a fost cea mai scurta dintre toate.
Daca o zi este putin pentru a descoperi o insula caraibiana, 5 ore au trecut ca si cum nu ar fi fost. 
Tortola ne-a fost prezentata in jurnalul de bord ca fiind cea mai mare (asta este relativ, fiind o insula de dimensiuni reduse) si populata din arhipelagul Insulelor Virgine. Sunt parte din Commonwealth si limba oficiala este engleza.

Am ancorat la 7:00 cu anuntul plat ca excursiile in insulele alaturate (Virgin Gorda, Salt Peter & Norman) s-au anulat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Adevarul este ca ploua cu galeata, in rafale vizibile pe versantii insulei, iar vantul sufla puternic.
Ne-am animat totusi, si am debarcat pe la 9:00 spunandu-ne ca este pacat sa nu facem macar o plimbare.

 

Senzatia mea a fost de paradis al off-shore-urilor. Lumea era foarte aranjata si bine imbracata, tip office, strangandu-si sacourile pe langa corp in timp ce isi invitau clientii in birouri.

 

Casele foarte dichisite ale localnicilor aratau ca decoratiile de craciun ascunse in vegetatia abundenta a muntelui ce formeaza insula.
Nu am facut decat 2 pasi, cand o rafala de ploaie si vant ne-a impins la adapost intr-o cafenea. S-a umplut rapid de alti vizitatori ce cautau ca si noi adapost.

Ne-am bucurat totusi ca am vazut macar cum este o ploaie de primavara caraibiana si, in urmatorul ochi in care soarele a trimis o raza catre insula, am alergat catre Horizon.

***

In celelalte zile ale croazierei am ajuns in:

 

Comentarii

Citeste mai departe