IMG_8783

Piata Veche in care copiii dau norma la sport

Am vazut multe piete, insa asta mi-a ramas in minte pentru cateva lucruri surprinzatoare ce convietuiesc bine mersi impreuna.
Piata aceasta a fost fondata la sfarsitul sec. al XVI-lea, dar de abia in secolul urmator a devenit un reper important al Havanei datorita negustorilor si a vietii sociale intense. Aici aveau loc atat procesiuni religioase, cat si sarbatori laice ce au convertit locul in piata cea mai importanta a orasului.

In stanga – am avut un flash – cand am zarit in capatul stradutei delimitatoare Capitoliul, o cladire neoclasica impunatoare, ce a fost construita in anii `20 si acum este considerata km 0.

 

Se vede cam cum apare cladirea CECului din stradutele centrului vechi din Bucuresti.
Diametral opus, cladirea din coltul stang al pietei este un fel de muzeu care are o camera obscura si asftel se poate vedea toata piata de sus, live, spectaculos.

 

Apoi, magazine: Beneton si Pepe Jeans, chiar la partenerul uneie dintre cladirile principale din piata! Nu ma asteptam sa dau peste astfel de branduri aici.
Perete in perete cu magazinele, o scoala primara.
Multe dintre orele pe care le au elevii cubanezi se fac “in deplasare”, fie in gradini botanice, pentru a invata sa pretuiasca natura si animalele, fie la muzee si galerii. Dar norma la sport unde sa o dea? Ei bine, chiar acolo, in piata orasului, plini de voie buna si motivati de incurajarile colegilor, fiecare elev incerca sa scoata un timp cat mai bun si sa impresioneze turistii de pe margine.
Fantana din mijloc, facuta din marmura de Carrara de catre Giorgio Massari, este inaccesibila, fiind imprejmuita cu un gard.

 

Va imaginati de ce, nu? Pentru ca se transformase in piscina olimpica pentru copiii de la scoala.

 

➡ Gasiti aici cateva activitati care nu trebuie ratate in Havana:

 

—  Pentru a vizita Cuba, colegii de la TUI TravelCenter au pregatit pachete speciale, pe care le puteti consulta aici: https://www.tui-travelcenter.ro/destinatie/Cuba/Cuba

Se pot personaliza dupa dorintele vostre!

 

Comentarii

Citeste mai departe