IMG_5345

 

In tarile capitaliste din America Latina in care am fost noi pana acum, am remarcat ca oamenii sunt in general multumiti de alegerile pe care le fac in privinta conducatorului tarii si a guvernului.
Si in Ecuador am discutat cu mai multe persoane care s-au declarat multumiti de schimbarile care au avut loc in ultimii 14 ani, de cand s-a stabilizat economia prin introducerea dolarului american ca moneda si mai recent, de cand au un guvern nou si un presedinte (Rafael Correa) care misca lucrurile spre bine.

In acest context social si economic, Quito s-a imbogatit cu o zona foarte elegnata si moderna, care seamana mai degraba cu un cartier de lux european sau nord-american.IMG_5330

Aici este altitudinea cea mai joasa (2.700 m) si stilul de viata cel mai inalt.

Mall-ul cel mai mare si bine aprovizionat, cu branduri celebre care nu au ajuns inca la noi, cu blocuri de locuinte moderne, apartamente cu peretele dinspre parc facut in intregime din sticla si o gramada de restaurante si magazine la parter.
Parcul Carolina este o frumusete verde, atat de verde inca mi-au tresarit papilele gustative.

 

Are o Gradina Botanica remarcabila, cu orhidee si plante carnivore, pajisti pline de familii relaxate, zone amenajate pentru biciclisti si sportivi.

IMG_4734

 

Am avut senzatia ca suntem intr-un film turnat in Central Park, insa decorul format din varfuri muntoase ne-a adus la realitate, asa ca ne-am luat si noi o frigaruie facuta pe loc si ne-am ingaduit o ora de relas in soarele dupa-amiezii.
Umbre lungi aruncate pe iarba si caldura cat sa ne simtim, din nou, cei mai fericiti oameni din lume.

IMG_5367

 

Sfaturi si informatii utile:

  • distantele sunt atat de mari, incat, pentru a ajunge aici din centrul vechi sunt cam 15-16 statii de autobuz. Biletul costa 0.25 USD/persoana, iar taxiul intre 7 si 10 USD;
  • cartierul este unul sigur, cat de poate de modern;
  • intrarea la Gradina Botanica a fost 3 USD/pers.

Comentarii

Citeste mai departe