IMG_4529

 

Majoritatea atractiilor din jurul capitalei sunt la 1-2 ore de mers motorizat.

Noi am calatorit cu un buget redus, am luat autobuzul pana la marginea de nord a orasului si de acolo un alt autobuz ce ajunge in oraselele din jurul Quito-ului.
Foarte aglomerate mijloacele lor de transport in comun, insa au un om care se ocupa sa colecteze banii si care pare ca ar arunca un ochi asupra pasagerilor…Dar nu e sigur, mai bine cu rucsacul in brate si fara branduri, aparate foto sau bijuterii la vedere!

IMG_4480

 

Locul in care ne-a lasat autobuzul nu e spectaculos, desi domnul de langa mine (cu un pui de catel in brate) mi-a spus mandru ca el este de la jumatatea lumii si sa coboram cu el!
Oraselul turistic amenajat in jurul monumentului central este insa simpatic, cu magazine, restaurante, taverne si o zona in care se desfasoara spectacole traditionale.

 

Daca vreti sa vedeti ce am vazut si noi, grabiti-va! Daca nu, mai zaboviti un timp, pentru ca am vazut proiectul noului monument ce va marca limita dintre cele doua emisfere.

IMG_4522

 

Am vizitat si muzeul, am echilibrat si oul, dar de neratat dupa parerea noastre este excursia optionala pana la marginea craterului Pululahua.
Dimineata, pentru ca apoi se aduna norii si trebuie sa fii foarte-foarte norocos, cum am fost noi (fericiti), pentru a mai vedea ceva.

Si zau ce ai ce vedea!

IMG_5214_ng

 

Pe mine una m-a lasat cu gura cascata atat ce am vazut, cat si povestea acestui loc!
Nu v-as spune chiar tot, ca sa nu va stric surpriza cand va aparea numarul viitor din National Geographic Traveler pentru care am povestit in detaliu.

 

Nu pot insa sa nu va intreb daca v-ar placea sa coborati si chiar sa locuiti intr-un loc auto-sustenabil, fara televizor, telefon sau alt contact cu civilizatia, situat in craterul unui vulcan care s-a activat de curand?

Sfaturi si informatii utile:

  • biletul de autobuz-acordeon din centru vechi pana la statia Ofelia costa doar 0,25 USD/pers. Si dureaza 45 minute;
  • biletul de autobuz de la Ofelia la Mitad del Mundo a fost 0,15 USD/pers. La dus si 0,40 USD/la intors. Nu am investigat de ce, la pretul asta. Calatoaria dureaza aprox. o ora;
  • In oraseulul de la Mitad, o masa rapida cu supa si empanada, 2 pers., 15 USD;
  • excursia la craterul Pululahua este 4 USD/pers. si dureaza ceva mai mult de o ora.

Comentarii

Citeste mai departe