ipadPregatiri de plecare.

In cazul in care ai un ipad (sau orice fel de tableta), vei vrea sa il iei in calatorie cu tine. Inlocuieste un laptop in proportie de 90%, insa este mult mai usor, ocupa mai putin spatiu si iese mai putin in evidenta. 
Desigur, exista smartphone-uri, dar dimineata sau seara, cand iti faci planul pentru ziua in curs sau doar vrei sa prinzi din urma ce s-a intamplat pe acasa, te vei bucura sa il ai cu tine.  De aceea noi ne-am decis sa-l luam (un iPad 2, care in ciuda varstei se descurca inca fara probleme cu noul iOS 7.1  si cu o interventie pe cord deschis la antena cu care receptioneaza semnalul Wi Fi ).

Folosindu-l insa ceva timp,  am descoperit ca are un dezavantaj “dureros” la propriu: daca vrei sa scrii orice fel de articol, lipsa unei tastaturi se simte la degete. Si eu si Anca avem ceva experienta de tastat, insa lipsa unui feedback din partea a ceea ce apesi te face sa lovesti  ecranul prea tare si pur si simplu dor degetele, ca intr-un exercitiu repetitiv de antrenament.  Probabil se poate invata sa lovesti suficient de aproape  incat sa te opresti la timp, dar noi neavand veleitati de shaolin (inca) ne-am decis sa corectam acest neajuns achizitionand o tastatura. Preturile in magazinele de la noi ne-au descurajat putin (
shopmania, emag) si am decis sa o punem pe lista de cumparaturi din Frankfurt.  N-a fost cea mai fericita idee pentru ca din Germania se pot cumpara doar tastaturi cu format nemtesc :). 

Anca inca se “cearta” cu ea pentru anumite caractere speciale, asa ca imi revine mie sa fac o lista cu pro si contra tableta in bagaj:

Avantaje

  • inlocuieste cu succes un laptop pentru temele de “office” – web, e-mail , documente, social media. Cumpara-i o tastatura si ai 90% dintr-un laptop la jumatate sau mai putin din greutate si volum.
  • e mai potrivita pentru a fi folosit in avion.  E mai compacta si tine bateria mai mult
  • la nevoie poate face si poze (nu foarte performante, e adevarat) sau poate fi folosita ca gps
  • indiferent de tip, android sau iOS, sunt sanse sa aiba acelasi incarcator ca telefonul tau si mai economisesti ceva la greutate si spatiu

Dezavantaje

  • nu o vei lua cu tine in excursiile lungi unde orice 500g puse in bagaj conteaza
  • pentru editare de documente sau email-uri lungi e nevoie de o tastatura. Cumpar-o din tara, pentru ca nu economisesti mare lucru in alta parte!
  • daca nu ai nevoie de web mai mult de 30-45 de minute pe zi, probabil ca e suficient un smartphone
  • daca ai nevoie de unelte avansate, gen procesare video, poze, sunet, nu e suficient, vei avea nevoie de un laptop
  • se zice ca ar fi usor de furat in spatii publice pentru ca nu o poti tine in mana suficient de bine. Nu am testat inca asta, dar speram sa o infirmam pana ne intoarcem.

Comentarii