Incursiune in Ile aux Cerfs, Mauritius

 

Cele mai multe dintre imaginile aeriene folosite pentru promovarea insulei Mauritius sunt de fapt facute aici, in Ile aux Cerfs.
Nu mai sunt demult cerbi si caprioare dupa cum ii spune numele, insa in aceasta insulita s-au ingramadit unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, intr-o laguna cu ape turcoaz, marginita de paduri de pini si mangrove. Citeste mai mult →

Sri Lanka de dincolo de plaje

IMG_3322

Sri Lanka de dincolo de plaje face parte din seria de articole dedicate acestei insule-bijuterie.

 

Dupa mai bine de o saptamana de plaja, soare si caldura umeda ne luasem cu varf si indesat portia de vara calduroasa. Iar praful ridicat de jeep-uri in Parcul National Yala fusese cireasa din varful tortului. Nu prea mai puteam, dar mai aveam 5 zile de plimbare. Asa ca ne-am plans lui Fernandu.

 

– Ce ne facem? Cum le impacam pe amandoua?
– Nu-i problema, rezolvam, ne raspunde el ca de obicei. Facem ce-au facut englezii! Citeste mai mult →

Croaziera pe canalele din Alleppey (Kerala)

IMG_0237

 

Cinnamon Cruise, ambarcatiunea cu nume aromat care urma sa ne duca pe canalele din spatele orasului Alleppey, ne astepta legata strans la mal. Capitanul, la camasa si pantalon calcat, dar in picioarele goale, statea foarte oficial, alaturi de ceilalti doi membri ai echipajului pe mal, ca la o receptie cu pretentii.
Aflam in cateva minute ca noi am fi oaspeti “super VIP” si niciun efort nu va fi precupetit pentru a face aceasta croaziera memorabila. Citeste mai mult →

Frumusetile din Krabi, Thailanda

IMG_4948

 

Orasul Krabi sta pitit intre mangrove pe malul vestic al golfului Phang Nga si probabil ati auzit de el deja.

Zona este una dintre cele mai spectaculoase si cel mai bine promovate din Thailanda. De aceea am ales sa incheiem turul nostru thailandez aici. Citeste mai mult →

Bali – 50 de paradisuri intr-unul singur (I)

IMG_3012

 

Sudul insulei

“Welcome to Bali, the island of paradise!”, este o fraza pe care o vei auzi fix asa, niciodata prescurtata, in 1000 de locuri pana ajungi sa o reciti si tu.
E primul lucru pe care il spun receptionerii cand te vad, fraza favorita a agentilor de turism, o gasesti in semnaturile de la mail-urile pe care le schimbi inainte de a ajunge aici si e primul lucru pe care il vezi pe aeroport cand aterizezi. Ca sa-ti intre bine in cap si sa nu ai vreun dubiu. Daca ajungi in Bali, ajungi in paradis. Ne-am inteles?
Citeste mai mult →

Caminos blancos – originala Riviera Maya la Tulum (Mexic, ep. 4)

IMG_4188

“Locatie! Locatie! Locatie!”

Cam astea sunt cele “3 avantaje” ale vechiului oras mayas din Tulum.
Prima data pentru ca se afla aproape si de importantul centru comercial Coba si de majoritatea pietrelor si metalelor pretioase din sud. Acest lucru a contribuit decisiv la inflorirea lui.

A doua oara pentru ca se afla pe malul marii, in varful unor stanci abrupte si ofera privelisti unice.

In ultimul rand pentru ca se gaseste exact pe Riviera Maya, la mai putin de ore de Cancun si una de Playa del Carmen, principalele statiuni turistice de aici.
Asta il face cel mai vizitat sit mayas dupa Chichen Itza. Citeste mai mult →

AbonareVrei să primești pe email articole despre destinațiile în care ajungem?